29. červenec 2021

ROZHOVOR: Bronislav Červenka

Hlavní trenér v rozhovoru o přípravném období, kádru i prvním domácím utkání.

O generálce proti béčku Zlína...

První poločas byl velmi dobrý. Kombinačně se nám dařilo a měli jsme utkání pod kontrolou. Soupeře jsme nepouštěli do šancí. Měli jsme častěji míč na noze a udávali jsme tempo utkání. Ve druhém poločase přišlo malé uspokojení. Byli jsme nedůslední hlavně v defenzivní práci. Chodili jsme ve velkém počtu útočit a neměli jsme zajištěnou defenzivu. Tím jsme otvírali obrovské prostory vzadu a Zlín toho využil několika velmi nebezpečnými brejky, které jsme zvládli bez inkasování branky jen díky dobrému výkonu brankáře a trochou štěstí. Celkově však, kromě pětadvaceti minut ve druhém poločase, nám utkání se Zlínem vyšlo a hodnotím ho jako dobrou generálku na mistrovské utkání.


Aktuální kádr...

Myslím si, že kádr je v tuto chvíli velmi dobrý, vyrovnaný, jen je pouze trochu úzký. Odešli někteří hráči a na příchodech stále pracujeme. Už nyní víme, že do klubu přichází Claude Lhotecký ze Zbrojovky Brno. Je nám jasné, že nás čeká velice těžká soutěž s mnoha zápasy, proto chceme mít kádr nachystaný, tak abychom celou soutěž zvládli. I tak jde vidět, že hráči, kteří tu nyní jsou, mají společně velkou sílu. Jde vidět, že jsou dlouho spolu. Prakticky společně prošli celé minulé letní přípravné období, celé zimní období a nyní letní přípravu. Společně zvládli i období, kdy se nesmělo hrát. V té době chodili poctivě na tréninky, makali a věřím, že to celou atmosféru v kabině posílilo.


Letní přípravné období...

Letní přípravu jsme plynule navázali na jarní období, ve kterém jsme se chystali v tréninkovém procesu a absolvovali i několik velmi kvalitních utkání. V plánu jsme měli i těžké utkání s prvoligovými, či druholigovými týmy. V těchto zápasech jsme si ověřili, že jsme schopni hrát dobré zápasy s těžkými soupeři. Samozřejmě jsou to přípravná utkání, kde každý tým zkouší různé varianty a nachází se v jiné fázi přípravy. Je známo, že až mistrovské utkání opravdu ukáže jak na tom jsme. Celá příprava byla kvalitní a všichni věříme, že jsme se dobře připravili a do nové sezóny vstoupíme daleko líp než do těch minulých.


Bilance přípravných utkání – 5x výhra, 1x remíza, 2x prohra...

Příprava byla opravdu dobrá. Kluci podávali dobré výkony, ukazovali, že fotbal hrát umí. Jde vidět, že o sobě na hřišti vědí daleko víc než před rokem. Zlepšují se zápas od zápasu. Samozřejmě jsme rádi, že výsledky byly celkově dobré i proti těm silnějším soupeřům. Nicméně více než samotné výsledky mě zajímá předvedená hra, způsob, jakým se prezentujeme a jak kluci na hřišti makají.


Herní stránka...

V ofenzivě jsme nastříleli celkem dost branek, ale produktivita nebyla tak dobrá. Možností na vstřelení branky jsme si v zápasech vytvářeli mnoho a nebyli jsme až tak úspěšní jako bychom si přáli. Odehráli jsme mnoho zápasů, kdy jsme soupeře nepouštěli do velkých šancí. Snažili jsme se kompaktně zavírat prostory a nepouštět tak soupeře do zakončení. Někdy se nám stávalo, že jsme nebyli v defenzivě koncentrovaní a zodpovědní, takže na to si určitě budeme muset dát pozor. I přes celkovou spokojenost je však potřeba stále pracovat na ofenzivě i defenzivě.


Síla týmů...

Utkání ukázaly obrovskou kompaktnost týmu. Kluci drží při sobě, dokážou hrát tempo fotbal. Samozřejmě stále musíme pracovat, abychom měli lepší součinnost v ofenzivní a defenzivní fázi utkání. V tréninkovém procesu stále pracujeme na kondici, kdy se více zaměřujeme na rychlost a rychlostní vytrvalost. Naším cílem je stále být nároční v tréninku i utkání.


Cíle před startem MSFL...

Cíl do sezóny je již asi třetím rokem stále stejný. Chceme hrát na špici tabulky MSFL. Chceme hrát o nejvyšší příčky a chceme se pokusit zabojovat o postup do vyšší soutěže. Víme, že sezóna bude obrovsky náročná. Soutěž je plná velmi kvalitních týmů, ale my se chceme prezentovat dobrým fotbalem, výsledky a sbírat body doma i venku.


Prvního mistrovského utkání - 1. SC Znojmo...

Bude to určitě náročný soupeř. Hrají tam kluci, kteří hráli i u nás v klubu, takže jejich motivace bude určitě velká. První kolo bývá vždycky rozpačité. Nikdy nebývá výkon hned uhlazený. Věřím, že k tomu utkání přistoupíme zodpovědně a dokážeme ho zvládnout. Náš cíl je jasný. Vstoupit do soutěže vítězstvím.


Sestava na první utkání...

Sestava se v průběhu přípravy celkem konsolidovala. Výhodou je, že všichni hráči, kteří tu hrají, jsou velmi kvalitní a určitě v průběhu dlouhé sezóny dostanou všichni šanci. Na každé utkání se snažíme postavit vždy hráče, kteří jsou aktuálně v nejlepší formě. O sestavě na Znojmo máme z velké části jasno. Teď jen musíme počkat na zdravotní stav hráčů.


Pozvánka na sobotní domácí utkání...

Budeme se snažit hrát aktivně, ofenzivně a věřím, že právě to je pozvánka pro všechny diváky. Pevně věřím, že naše hra bude pro fanoušky radost a budou z utkání odcházet spokojení. Samozřejmě herní projev musí být podpořený výsledkem. Proto naší snahou bude dobrým výkonem zvítězit.

Facebook

út 16.4.

Kategorie U7 a pohybová školička na OFS turnaji v Prusinovicích👏Bylo to dneska super!...

út 16.4.

V neděli 14. května sehrála kategorie U10 druhý zápas soutěže starších...

út 16.4.

Hanáky čeká náročný anglický týden, ve kterém budou bojovat o velmi...

ne 14.4.

📸 U14 🆚 @1.hfkolomouc 🔴⚪️

ne 14.4.

📸 U15 🆚 @1.hfkolomouc 🔴⚪️

ne 14.4.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Dnes to bohužel nevyšlo, z Prahy odjíždíme bez...

ne 14.4.

𝐌𝐀𝐓𝐂𝐇𝐃𝐀𝐘 / Za chvíli začínáme. Dnes nás...

so 13.4.

Béčko zvládlo vítězně domácí utkání se Starým Městem...

pá 12.4.

pá 12.4.

O víkendu pokračujeme dalším kolem @fnliga. Tentokrát se Hanáci představí na...

pá 12.4.

Zítra dopoledne pokračuje domácím utkáním jarní část 1. A třídy naše...

pá 12.4.

Víkendový program mládeže 🔴⚪️

Přejít na Facebookový profil ›

Youtube

st 11.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž - SK Slavia Praha

st 7.6.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO 2023

ne 7.5.

HANÁCI DO TOHO!

pá 20.5.

Nová identita

po 11.4.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO - los

út 1.6.

Den dětí (2021)

čt 13.5.

10 let od poháru (5. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (4. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (3. díl)

po 10.5.

10 let od poháru (2. díl)

ne 9.5.

10 let od poháru (1. díl)

čt 11.3.

Fanshop

Přejít na Youtube kanál ›

Rozhovory

po 13.11.

Rozhovor Deníku.cz s Markem Jaroněm

Střelec vítězné branky Hanáků z posledního zápasu odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

út 7.11.

Rozhovor Deníku.cz s Petrem Zavadilem

Jeden z nejlepších hráčů Hanáků odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

st 1.11.

Rozhovor Deníku.cz s Martinem Ondou

Trenér Martin Onda podal první komentáře k převzetí druholigové Hanácké Slavie a odchodu z divizního FC Strání

po 30.10.

Rozhovor Deníku.cz s Karlem Heinzem

Sportovní ředitel Karel Heinz odpověděl na první dotazy regionálního serveru denik.cz ohledně angažování nového trenéra Martina Ondy

Všechny rozhovory ›