Béčko v sestavě plné dorostenců bojovalo, ale na zkušené Zborovice to tentokrát nestačilo

13.kolo, 1. A třída skupina B
TJ PILANA Zborovice
sobota 28.10.2023
3:2
(3:2)

Diváci: 200
SK Hanácká Slavia Kroměříž B
Lebánek - Dobiáš, Švajda, Pochylý, Mazuryk - Novotný, Elzner - Pecina P., Janál (57. Kratov), Buksa O. - Fuksa (72. Zmeškal). Asistenti trenéra Jiří Buksa, Ondřej Mrázek.
Branky: 21. a 24. Ondřej Slaměník, 25. Jan Krejčíř - 13. a 33. Tomáš Fuksa. Rozhodčí: Zicháček

Komentář

Jelikož termín utkání kolidoval s druholigovým zápasem mužů v Chrudimi, musel domácí klub nominovat do Měrovic na Hané, kde hraje své domácí zápasy celek ze Zborovic, většinu hráčů z dorostu a chyběl také trenér Karel Heinz. Pro zranění kolene nemohli nastoupit také tradiční opory béčka Hanáků Radek Petr a Štěpán Heinz, z jiných důvodů zase Patrik Výtiska. Alespoň to pro mladé hráče byla cenná zkušenost s mužským fotbalem. O výsledku a osudu utkání rozhodl první poločas, nejprve šli do vedení Hanáci, ale pak zkušení domácí nejenže vyrovnali, ale získali náskok, který si pak pohlídali. Na straně Hanáků byla vidět velká snaha, ale na body to dnes nestačilo. Dvěma góly se blýskl Tomáš Fuksa, který tak potvrdil roli nového střelce rezervy Hanáků.


Reportáž a foto z regionálního serveru kromerizsky.denik.cz je zde

Fotogalerie Týdeníku Kroměřížska je zde

Ohlasy trenérů

Martin Hanus, hrající trenér Zborovic: „Utkání bylo bráno jako derby, ale tím, že kluci z Kroměříže dorazili bez hráčů z áčka, postrádalo to nějaký větší náboj. Hosté přijeli s mladými kluky, kteří byli na tom fyzicky i běžecky dobře. Hráli ale spíš dorostenecký fotbal. My jsme těžili z důrazu a zkušeností. Navrch jsme měli nejenom v osobních soubojích. I když šel soupeř brzy do vedení, nám skvěle vyšla pětiminutovka, ve které jsme dali tři branky a výsledek otočili na 3:1. Kroměříž stačila ještě do přestávky snížit na 3:2. Po změně stran jsme čekali nápor soupeře. Trošku jsme se zatáhli. Hosté vydrželi asi dvacet minut. My jsme pak měli šanci na 4:2, ale Slaměník odmítl hattrick. Pokud by tutovku dal, úplně by je to zlomilo. Takto hosté pořád cítili šanci. My jsme se ve zbytku utkání soustředili na udržení vedení. Dobře jsme bránili a hráli na brejky. Kroměříži chyběl někdo zkušený, kdo by je strhl. Soupeř zjednodušil hru, nakopával balony dopředu. My jsme s tím neměli větší problémy a všechno odvrátili. Nakonec jsme slavili zaslouženou výhru. Nám v závěru pomohli i fanoušci, kteří skandovali, nabudili nás k dobrému výkonu. Na konci už to bylo na morál, ale nevypustili jsme žádný souboj. Fanouškům děkujeme za velkou podporu a super atmosféru. Toto vítězství nám strašně moc pomohlo. Soupeři před námi nám neutekli, jenom Nivnice je odskočená. Pořád nemohu rozdýchat porážku v Šumicích. Jsem rád, že jsme to teď na konci napravili. Je to pro nás cenné vítězství."

Ondřej Mrázek, asistent trenéra Kroměříže B: „Do zápasu jsme vstoupili aktivně. V úvodu jsme měli více ze hry a vedli 1:0. Domácí ale hlavně díky Davidu Steinerovi, který trošku přitvrdil v osobních soubojích a vybojoval pro spoluhráče několik míčů, se dostali na koně. David navíc poslal hezký centr, po kterém soupeř srovnal na 1:1. Bohužel přišla pětiminutovka, ve které jsme vypadli z role a domácí během ní otočili výsledek z 0:1 na 3:1. Tento stav už se pak strašně těžko dotahoval proti takto zkušenému soupeři. Ve zbytku utkání jsme měli více ze hry, soupeř hrozil jenom z rychlých protiútoků. My jsme dobývali, měli i šance, ale Fuksa ani Pochylý je neproměnili. Škoda jsme nezískali ani bod, protože to byl remízový zápas. Pro mladé kluky z dorostu to ale byla cenná zkušenost. Utkání totiž bylo emotivní, místy vyhrocené. Sudí pustil nějaké ostré zákroky. Takový zápas jim hodně dá. Jinak pro naše mladé hráče je víc derby s Prostějovem než se Zborovicemi. Utkání více prožívali domácí."

Facebook

st 8.5.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Dnes zůstávají všechny body ve Varnsdorfu....

st 8.5.

𝐌𝐀𝐓𝐂𝐇𝐃𝐀𝐘 / Zpět do boje o body. Dnes hrají Hanáci...

út 7.5.

Děkujeme Město Kroměříž - oficiální stránka a gratulujeme ročníku 2011...

út 7.5.

Ve středu se Hanáci utkají v rámci 27. kola @fnliga s @fk_varnsdorf. ❤️🤍

po 6.5.

Trénink za námi, další náročný týden před námi....

ne 5.5.

Béčko dnes zvládlo venkovní zápas vítězně a odváží si 3 body....

ne 5.5.

Hanáci, děkujeme za podporu ❤️🤍

ne 5.5.

Béčko dnes odehraje další zápas na půdě TJ - Nedašov. ❤️🤍

so 4.5.

📸 Muži 🆚 @acsparta_cz B ❤️🤍

so 4.5.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Po bojovném výkonu dnes Hanáci berou bod....

so 4.5.

𝐌𝐀𝐓𝐂𝐇𝐃𝐀𝐘 / Dnes hrají Hanáci ❤️🤍....

pá 3.5.

Víkendový program mládeže 🔴⚪️

Přejít na Facebookový profil ›

Youtube

st 11.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž - SK Slavia Praha

st 7.6.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO 2023

ne 7.5.

HANÁCI DO TOHO!

pá 20.5.

Nová identita

po 11.4.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO - los

út 1.6.

Den dětí (2021)

čt 13.5.

10 let od poháru (5. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (4. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (3. díl)

po 10.5.

10 let od poháru (2. díl)

ne 9.5.

10 let od poháru (1. díl)

čt 11.3.

Fanshop

Přejít na Youtube kanál ›

Rozhovory

po 13.11.

Rozhovor Deníku.cz s Markem Jaroněm

Střelec vítězné branky Hanáků z posledního zápasu odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

út 7.11.

Rozhovor Deníku.cz s Petrem Zavadilem

Jeden z nejlepších hráčů Hanáků odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

st 1.11.

Rozhovor Deníku.cz s Martinem Ondou

Trenér Martin Onda podal první komentáře k převzetí druholigové Hanácké Slavie a odchodu z divizního FC Strání

po 30.10.

Rozhovor Deníku.cz s Karlem Heinzem

Sportovní ředitel Karel Heinz odpověděl na první dotazy regionálního serveru denik.cz ohledně angažování nového trenéra Martina Ondy

Všechny rozhovory ›
×
Odehrané 17:30 | muži A
FK Varnsdorf
SK Hanácká Slavia Kroměříž
×
Odehrané 17:30 | muži A
FK Varnsdorf
SK Hanácká Slavia Kroměříž