Výborný výkon z první půle zajistil Chrudimi výhru

F:NL 14. kolo. Hánáci nezachytili úvodní nápor domácích, kteří toho náležitě využili.
MFK Chrudim
sobota 28.10.2023
3:1
(3:0)

Diváci: 560
SK Hanácká Slavia Kroměříž
Floder – Kesner (66. Látal), Míka, Toml, Borkovec – Skwarczek, Řezníček – Záviška (90+2. Jurčenko), Langhamer (87. Hájek), Novotný – Huf. Trenér Radek Kronďák.
Dostál – Zavadil, Tiahlo (75. Stoklásek), Jeleček, Cupák (75. Surynek) – Jaroň (46. Chukwudi), Hrdlička (64. Gonçalves), Houser, Oulehla – Chwaszcz (46. Vyhlíd), Dočkal. Trenéři Karel Heinz a Radovan Budín.
Branky: 7. (pen.) a 36. Huf, 11. Langhamer – 85. Surynek. ŽK: 19. Kesner, 80. F. Novotný – 14. Hrdlička, 21. Dočkal, 54. Vyhlíd, 82. Houser. Rozhodčí: Trska – Slavíček, Černoevič.

Komentář

Sobotní dopoledne je hracím časem městského fotbalového klubu Chrudim. Klub z města nedaleko od Pardubic po slabším začátku posílil a zlepšenou hrou postupně začal sbírat body. Před zápasem jich měl 14 stejně jako Hanáci. Ti se museli vypořádat s odchodem trenéra Červenky a obou asistentů, které zlákal prvoligový Zlín (článek zde). V utkání je vedl sportovní ředitel Karel Heinz a hlavní trenér U19 Radovan Budín. Ti nemohli navíc počítat s nemocným Kudelou, zraněným Fulnekem s P. Červenkou a vykartovaným Matouškem, což jsou citelné ztráty.

Chrudim pojala zápas velmi odpovědně a od začátku hrála velmi rychlý, kombinační a kvalitní fotbal plný pohybu a nápaditých akcí. To vše navzdory těžkému mokrému terénu. Oproti tomu působili Hanáci pomalým dojmem, spolupráce řad byla chaotická bez potřebného vystupování na protihráče a jejich obsazování bylo nedůsledné. Domácí mají navíc na hrotu útoku vysoce nadstandardního hráče Davida Hufa, který nejen že umí zakončit, ale také uhrát velké množství míčů. Už v sedmé minutě vytáhli domácí útok po pravé straně, míč se dostal do vápna k Hufovi, ten jej posunul na Kesnera, který u brankové lajny upadl po kontaktu s Tiahlem a kopala se penalta. Tu Huf ranou pod břevno proměnil a otevřel skóre. Domácí byli nadále v tlaku a motali hostující hráče. A v 11.minutě už vedli o dvě branky. Centr směřující do prostoru malého vápna se odrazil k zcela volnému Langhamerovi, který jej uklidil k tyči. V rozmezí 25 - 27 minuty vyprodukovali Hanáci po brejku dvě nebezpečné křížné střely z kopaček Jaroně a Oulehly, ale chyběl kousek k překonání natahujícího se brankáře Flodera. Několik nadějných prečíslení Hanáci zazdili chybnou finálkou. Místo možného snížení přišla třetí branka v síti Dostála. Huf si na rohu velkého vápna podržel míč, posunul jej na Závišku a stačil si ještě naběhnout na jeho centr, který z voleje zatloukl pod břevno. A to ještě předtím domácím nebyl uznán gól pro ofsajd.

V 52.minutě se po rychlé akci řítil do vápna Skwarczek, ale zakončil slabě a doprostřed. V 76.minutě po pěkné kombinační akci skóroval Novotný, ale míč přebíral v ofsajdu a také tento gól domácích neplatil. A v 78. minutě vyhrál hlavičkový souboj na půlce hřiště Huf, aby krátce na to ještě stihl zakončit následnou křídelní akci po centru koníčkem z voleje do břevna. Mezitím se stále častěji dostávali k ohrožení Flodera také Hanáci. Dvakrát střílel Jeleček, jednou byl uvnitř vápna zablokován a podruhé vyrážel Floder na roh. V 85. minutě už to Hanákům vyšlo. Odražený míč pět metrů za vápnem napálil nádherně z voleje Houser, míč se odrazil od břevna na lajnu a z dobíhajících hráčů byl nejpohotovější Surynek, který hlavou dorazil do sítě. Poté měli Hanáci ještě několik náznaků na další možnou korekci, ale to už se nepodařilo. Domácí po zásluze berou všechny tři body, o které odskočili Hanákům


Přenosy, záznamy a sestřihy ze zápasů jsou na sporttotal.cz


Oficiální web s výsledky a informacemi k F:NL je zde

Ohlasy trenérů

Karel Heinz: Celkově to od nás bylo málo. Před námi je ale ještě spousta kol. Doufám, že se zvedneme a druhou ligu dokážeme zachránit. Jinak absence Kudely náš výkon hodně ovlivnila, protože je to jeden z nejlepších hráčů. Určitě nám chyběl, stejně jako Matoušek a Fulnek. Rychle inkasovaná branka s námi trošku zatřásla. V momentě, kdy jsme se trošku nadechovali, jsme dostali druhý gól, což byl pro nás drobný knockout. A třetí brankou nás Huf dorazil, je to zkušený hráč, který má výbornou koncovku. Umí si najít prostor, dát gól. I proti nám prokázal, že je to kvalitní útočník. Chrudim byla kompaktnější, nebezpečnější. Sbírala odražené míče, vyhrávala souboje, což ve finále dělalo strašně moc. Po prostřídání ve druhé půli jsme začali být častěji na míči i nebezpečnější, dali jsme však pouze jeden gól, což samozřejmě na body nestačilo.

Facebook

po 29.4.

📸 U14 🆚 @tjsokol_bedrichov_ji_kopana ❤️🤍

po 29.4.

📸 U15 🆚 @tjsokol_bedrichov_ji_kopana ❤️🤍

so 27.4.

so 27.4.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Dnes to bohužel nevyšlo a Hanáci odjíždí z...

so 27.4.

𝐌𝐀𝐓𝐂𝐇𝐃𝐀𝐘 / Dnes se Hanáci od 17:00 představí na...

pá 26.4.

Již zítra se Hanáci v rámci 25. kola @fnliga utkají s @fcsbvlasim. ❤️🤍

pá 26.4.

Víkendový program mládeže 🔴⚪️

út 23.4.

Muži 🆚 @fkduklapraha ❤️🤍

ne 21.4.

📸 Muži 🆚 @fkduklapraha ❤️🤍

ne 21.4.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Z dnešního utkání si všechny body odváží...

ne 21.4.

Béčko veze z Újezdce bod ❤️🤍

ne 21.4.

Dnes hraje béčko v @tjsokolujezdec. ❤️🤍

Přejít na Facebookový profil ›

Youtube

st 11.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž - SK Slavia Praha

st 7.6.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO 2023

ne 7.5.

HANÁCI DO TOHO!

pá 20.5.

Nová identita

po 11.4.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO - los

út 1.6.

Den dětí (2021)

čt 13.5.

10 let od poháru (5. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (4. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (3. díl)

po 10.5.

10 let od poháru (2. díl)

ne 9.5.

10 let od poháru (1. díl)

čt 11.3.

Fanshop

Přejít na Youtube kanál ›

Rozhovory

po 13.11.

Rozhovor Deníku.cz s Markem Jaroněm

Střelec vítězné branky Hanáků z posledního zápasu odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

út 7.11.

Rozhovor Deníku.cz s Petrem Zavadilem

Jeden z nejlepších hráčů Hanáků odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

st 1.11.

Rozhovor Deníku.cz s Martinem Ondou

Trenér Martin Onda podal první komentáře k převzetí druholigové Hanácké Slavie a odchodu z divizního FC Strání

po 30.10.

Rozhovor Deníku.cz s Karlem Heinzem

Sportovní ředitel Karel Heinz odpověděl na první dotazy regionálního serveru denik.cz ohledně angažování nového trenéra Martina Ondy

Všechny rozhovory ›