Varndsdorf si na dalekou cestu přibalil tři body

Hanáci ve 13.kole F:NL podlehli doma poslednímu celku tabulky, který zaznamenal první výhru této sezóny.
SK Hanácká Slavia Kroměříž
sobota 21.10.2023
1:2
(0:0)

Diváci: 637
FK Varnsdorf
J. Dostál – Oulehla (56. T. Matoušek), Zavadil, Tiahlo, Stoklásek (78. Vyhlíd) – Cupák (C), Houser (78. Gonçalves) – M. Jaroň (56. Chukwudi), Kudela, Hrdlička – Chwaszcz (56. Dočkal). Náhradníci: Gergela – Surynek. Trenér: Bronislav Červenka
Vaňák – Ambler (90. Dufek), Kubista, Kouřil, Kosař (59. Stránský) – Zálešák, Osaghae – Kříž (90. Podzimek), Rudnytskyy (C) (68. Gembický), Švanda – Firbacher (46. Hodek). Náhradníci: Pešl – Michal. Trenér: Miroslav Holeňák
Branky: 64. Dočkal – 48. Rudnytskyy, 77. Zálešák. ŽK: 54. M. Jaroň (KRO), 60. T. Matoušek (KRO), 62. Zavadil (KRO), 68. Cupák (KRO) – 16. Firbacher (VDF), 39. Zálešák (VDF). Rozhodčí: Ulrich – Slavíček, Mojžíš.

Komentář

Po již druhé podzimní týdenní reprezentační pauze se znovu rozjela druhá liga. Na stadion Jožky Silného přijel z velké dálky FK Varnsdorf. Hosté měli před utkáním šest bodů za šest remíz a uzavírají tabulku F:NL, nicméně některé zápasy odehráli velmi dobře. Na pozici hlavních trenérů svých celků se potkali dva bývalí prvoligoví hráči Bronislav Červenka a Miroslav Holeňák, kterému asistoval taktéž bývalý ligista Petr Papoušek.

Za krásného počasí začal zápas opatrně, hosté se nikam nehnali, hráli z obranného bloku, do kterého se daleko aktivnější Hanáci museli trpělivě dostávat. V 6.minutě se centr Stokláska dostal ve vápně k Marku Jaroňovi, jehož tečovaná střela rozvlnila jen boční síť. V 11.minutě kopal roh Kudela a hlavičku Tiahla likvidoval nadvakrát brankář hostů. V 19.minutě Kudela vystihl rozehrávku Osaghaeho, ale následnou střelu zvedl obránce hostů na roh. Těch kopali Hanáci během první půle více, ale bez výrazného zakončení. Podobně skončily také trestné kopy z dobrých pozic, exekutoři trefovali jen zeď. Ve 23.minutě si na jednoduchý dlouhý míč od Zálešáka zaběhl Firbacher a Dostál včasným vyběhnutím šanci zneškodnil. Ve 34.minutě se po zaváhání obrany Varndsdorfu dostali Hanáci do prečíslení, ale prováhali lepší řešení a nakonec z toho byl jen roh. Ke konci první půle zahrozili hosté, jemný centr zakončený hlavou Kříže šel naštěstí doprostřed a Dostál míč chytil. Poté musel ještě pozorně chytat přízemní střelu.

Do druhé půle vstoupili lépe hosté a to jim přineslo úvodní branku. Za velké benevolence Hanáků vyvezli míč na útočnou polovinu a po propadeném centru a zpětné přihrávce z jedné rozvlnil síť Rudnytskyy. Celou akci provázela velká nezodpovědnost domácích při bránění protihráčů. Hanáci se ihned tlačili za vyrovnáním, domácí kouč poslal na hřiště hned tři čerstvé hráče, ale nebezpeční byli i hosté. Zejména z trestných kopů za vápnem, postupně Osaghae trefil boční síť a Rudnytskyy zakroutil míč jen těsně vedle. V 64.minutě Hanáci vyrovnali. Dlouhý pas Matouška si parádně stáhl Dočkal, zbavil se ještě obránce a krásným zakončením překonal vyběhnutého Vaňáka. Poté zahrozil prudkou střelou Hodek a mířil jen kousek vedle. Po zajímavých ale nedotažených akcích Hanáků v podání Housera či Chukwudiho se dostali hosté na útočnou polovinu a při střele došlo ke kontaktu. Rozhodčí nařídil trestný kop, střelu přes zeď vyrazil Dostál před sebe a i přes snahu dorážce důrazného Zálešáka nezabránil. Z této pohromy se už Hanáci nevzpamatovali, i přes snahu a tlak se k zakončení nedostali, hosté se zatáhli a vše ubránili.


Fotogalerie od paní Petry Štrofové je zde

Fotogalerie týdeníku kroměřížska je zde

Záznamy a sestřihy ze zápasů jsou na sporttotal.cz

Oficiální web s výsledky a informacemi k F:NL je zde

Ohlasy trenérů

Bronislav Červenka: Porážka nás samozřejmě mrzí, protože Varnsdorf byl hratelný soupeř a s těmito mužstvy musíme doma něco získat. Jelikož jsme to nezvládli, body si musíme vzít jinde. Herně jsme byli lepší i nebezpečnější, ze spousty pološancí jsme ale nedali gól. Těch momentů a možností tam bylo víc než v jiných zápasech, ale nic jsme tam nedokázali dotlačit. Všechno bylo uspěchané, zakončení nebylo přesné ani důrazné. Také sestavu jsme měli dnes trošku rozbitou, ale i tak jsme měli zápas dotáhnout alespoň do remízy.

Facebook

po 29.4.

📸 U14 🆚 @tjsokol_bedrichov_ji_kopana ❤️🤍

po 29.4.

📸 U15 🆚 @tjsokol_bedrichov_ji_kopana ❤️🤍

so 27.4.

so 27.4.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Dnes to bohužel nevyšlo a Hanáci odjíždí z...

so 27.4.

𝐌𝐀𝐓𝐂𝐇𝐃𝐀𝐘 / Dnes se Hanáci od 17:00 představí na...

pá 26.4.

Již zítra se Hanáci v rámci 25. kola @fnliga utkají s @fcsbvlasim. ❤️🤍

pá 26.4.

Víkendový program mládeže 🔴⚪️

út 23.4.

Muži 🆚 @fkduklapraha ❤️🤍

ne 21.4.

📸 Muži 🆚 @fkduklapraha ❤️🤍

ne 21.4.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Z dnešního utkání si všechny body odváží...

ne 21.4.

Béčko veze z Újezdce bod ❤️🤍

ne 21.4.

Dnes hraje béčko v @tjsokolujezdec. ❤️🤍

Přejít na Facebookový profil ›

Youtube

st 11.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž - SK Slavia Praha

st 7.6.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO 2023

ne 7.5.

HANÁCI DO TOHO!

pá 20.5.

Nová identita

po 11.4.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO - los

út 1.6.

Den dětí (2021)

čt 13.5.

10 let od poháru (5. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (4. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (3. díl)

po 10.5.

10 let od poháru (2. díl)

ne 9.5.

10 let od poháru (1. díl)

čt 11.3.

Fanshop

Přejít na Youtube kanál ›

Rozhovory

po 13.11.

Rozhovor Deníku.cz s Markem Jaroněm

Střelec vítězné branky Hanáků z posledního zápasu odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

út 7.11.

Rozhovor Deníku.cz s Petrem Zavadilem

Jeden z nejlepších hráčů Hanáků odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

st 1.11.

Rozhovor Deníku.cz s Martinem Ondou

Trenér Martin Onda podal první komentáře k převzetí druholigové Hanácké Slavie a odchodu z divizního FC Strání

po 30.10.

Rozhovor Deníku.cz s Karlem Heinzem

Sportovní ředitel Karel Heinz odpověděl na první dotazy regionálního serveru denik.cz ohledně angažování nového trenéra Martina Ondy

Všechny rozhovory ›