Proti rezervě Sparty Hanáci neudrželi slibné vedení

Utkání 12.kola F:NL mezi béčkem Sparty Praha a Hanáckou Slavií Kroměříž skončilo zaslouženou remízou.
AC Sparta Praha B
neděle 8.10.2023
1:1
(0:0)

Diváci: 297
SK Hanácká Slavia Kroměříž
Nalezinek – Patrik Vydra, Ševínský, Večerka – Mejdr, Holoubek (68. Lilling), Kaštánek (C), Goljan (46. Penxa) – Mokrovics, Schánělec, Hranoš (68. Rus). Náhradníci: E. Kolář – Jonáš, Váňa, Šilhart. Trenér: Petr Janoušek
J. Dostál – Oulehla, Zavadil, Tiahlo, Jeleček – Cupák (C), Houser (77. Fulnek) – M. Jaroň (64. Dočkal), Kudela, Hrdlička (83. Stoklásek) – Chwaszcz (77. T. Matoušek). Náhradníci: Gergela – Chukwudi, Gonçalves. Trenér: Lukáš Motal
Branky: 71. Mokrovics – 51. Zavadil ŽK: 35. Holoubek, 61. Vydra, 90. Ševínský – 79. Jeleček Rozhodčí: Cieslar – Lakomý, Pospíšil.

Komentář

Nedělní zápasové dopoledne na stadionu žižkovské Viktorie je letitá tradice, kterou mimo domácího FK dodržuje i béčko Sparty Praha, které si tento kultovní stánek vybralo za svůj druholigový zápasový domov. Rezerva Sparty je spíše klasickým juniorským výběrem a slavnému klubu z Letné slouží k druholigové zápasové praxi mladých talentů, nicméně v dnešním utkání sparťané využili i služeb Jana Mejdra, který má zkušenosti z prvoligových i mezinárodních zápasů áčka. Hanáci z disciplinárních důvodů postrádali na lavičce trenéra Červenku, za kterého musel v koučování na ploše zaskočit asistent Lukáš Motal.

Hanáci začali aktivně a v prvních dvaceti minutách několikrát zaměstnali domácího brankáře Nalezinka. Ten musel likvidovat nebezpečnou střelu Hrdličky a dvě pohotové zakončení kapitána Cupáka. Překonat ho mezitím dokázal v 9.minutě Marek Jaroň, ale jeho brance z dorážky předcházel ofsajd. Také domácí dokázali způsobit dusno před Dostálem. Projektil Patrika Vydry strážce kroměřížské branky pořádně protáhl a po půlhodině hry prudký centr tečoval ve vápně Schánělec, míč se snesl na břevno a hosté si oddechli.

Začátkem druhé půle se ve vápně skvěle uvolnil Schánělec, ale Dostál jej ve velké šanci vychytal a míč vyrazil nohou mimo nebezpečí. Okolo padesáté minuty podnikli Hanáci rychlý kontr tažený po pravé straně a domácí museli před Houserem odvracet na rohový kop. Po jeho zahrání vznikl v domácím vápně další závar, na jehož konci důrazný Zavadil otevřel skóre zápasu. Domácí byli během zápasu silní v kombinaci a v práci s míčem, začali se ještě ve větším počtu tlačit před vápno Hanáků. Ti obranný blok zvládali a sami vyráželi do nebezpečných kontrů, několik z nich jen těsně nedotáhli do finální fáze či lepšího zakončení. Domácí to zkoušeli také častější střelbou a brankář Dostál musel ukazovat svoje kvality. Výborně zneškodnil střelu Holoubka a také Patrika Vydry. V 71.minutě podnikli domácí postupný útok po pravé lajně, kde se až příliš lehce dostali k centru, mladičký Mokrovics se pak ve vápně odpoutal od svých strážců a hlavou z prostoru přední tyče vyrovnal. Sparťané se tlačili za výhrou, ale hostující defenzívu už překonat nedokázali. Při několika situacích ve vápně jim chyběl kousek a střelu neúnavného Kaštánka pohotově lapil Dostál. Oba celky se tak rozešli smírně.

Záznam a sestřih zápasu je na sporttotal.cz


Oficiální web s výsledky a informacemi k F:NL je zde

Ohlasy trenérů

Bronislav Červenka dnes netradičně z tribuny viděl zápas takto: Remízu bereme, s bodem jsme spokojení. Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním jsme měli hodně zajímavých momentů a nebezpečných situací, soupeř, který měl v sestavě mladé, šikovné, běhavé a technické kluky, zahrozil jenom jednou či dvakrát. V první půli jsme byli ve hře lepší, dobře kombinovali. Vypracovali jsme si i vyložené šance, ale žádnou z nich jsme nedotáhli do gólu. Soupeř byl po změně stran více na míči, nás ale povzbudil gól ze standardní situace. Soupeř se po inkasované brance natlačil ve více lidech k naší šestnáctce, měl tam několik nebezpečných situací a střel. Od vyrovnání až po závěr už to bylo nahoru a dolů bez nějaké vyložené šance.

Facebook

po 29.4.

📸 U14 🆚 @tjsokol_bedrichov_ji_kopana ❤️🤍

po 29.4.

📸 U15 🆚 @tjsokol_bedrichov_ji_kopana ❤️🤍

so 27.4.

so 27.4.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Dnes to bohužel nevyšlo a Hanáci odjíždí z...

so 27.4.

𝐌𝐀𝐓𝐂𝐇𝐃𝐀𝐘 / Dnes se Hanáci od 17:00 představí na...

pá 26.4.

Již zítra se Hanáci v rámci 25. kola @fnliga utkají s @fcsbvlasim. ❤️🤍

pá 26.4.

Víkendový program mládeže 🔴⚪️

út 23.4.

Muži 🆚 @fkduklapraha ❤️🤍

ne 21.4.

📸 Muži 🆚 @fkduklapraha ❤️🤍

ne 21.4.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Z dnešního utkání si všechny body odváží...

ne 21.4.

Béčko veze z Újezdce bod ❤️🤍

ne 21.4.

Dnes hraje béčko v @tjsokolujezdec. ❤️🤍

Přejít na Facebookový profil ›

Youtube

st 11.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž - SK Slavia Praha

st 7.6.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO 2023

ne 7.5.

HANÁCI DO TOHO!

pá 20.5.

Nová identita

po 11.4.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO - los

út 1.6.

Den dětí (2021)

čt 13.5.

10 let od poháru (5. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (4. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (3. díl)

po 10.5.

10 let od poháru (2. díl)

ne 9.5.

10 let od poháru (1. díl)

čt 11.3.

Fanshop

Přejít na Youtube kanál ›

Rozhovory

po 13.11.

Rozhovor Deníku.cz s Markem Jaroněm

Střelec vítězné branky Hanáků z posledního zápasu odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

út 7.11.

Rozhovor Deníku.cz s Petrem Zavadilem

Jeden z nejlepších hráčů Hanáků odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

st 1.11.

Rozhovor Deníku.cz s Martinem Ondou

Trenér Martin Onda podal první komentáře k převzetí druholigové Hanácké Slavie a odchodu z divizního FC Strání

po 30.10.

Rozhovor Deníku.cz s Karlem Heinzem

Sportovní ředitel Karel Heinz odpověděl na první dotazy regionálního serveru denik.cz ohledně angažování nového trenéra Martina Ondy

Všechny rozhovory ›