Dukla se proti Hanákům střelecky probrala

Favorizovaná pražská Dukla po třech zápasech bez vstřelené branky zabrala a bere výhru nad Hanáky
FK Dukla Praha
sobota 23.9.2023
3:1
(2:0)

Diváci: 842
SK Hanácká Slavia Kroměříž
Šťovíček – Hašek, Peterka, Ullman, Hrubeš (82. Vondrášek) – Moulis, Barac, Kozel (90. Jeřábek), Douděra (69. Šebrle) – Matějka (82. Lehký), M. Červenka (69. Zeronik). Náhradníci: Rada – Michal Škoda. Trenér Petr Rada.
J. Dostál – T. Matoušek (60. M. Jaroň), Zavadil, Tiahlo, Jeleček (75. Vyhlíd) – Cupák, Houser (60. Dočkal) – Oulehla, Hrdlička, Fulnek (46. P. Červenka) – Chukwudi (60. Chwaszcz). Náhradníci: Gergela – Stoklásek. Trenér Bronislav Červenka.
Branky: 13. Peterka, 31. a 71. Matějka – 82. Chwaszcz. ŽK: 54. Hrubeš, 90+3. Vondrášek – 7. Oulehla, 61. Jeleček, 73. M. Jaroň. Rozhodčí: Opočenský – Arnošt, Cichra.

Komentář

Dukla Praha patří mezi aspiranty na nejvyšší příčky tabulky F:NL a to i přes fakt, že jí poslední tři kola až tak nevyšla, zejména střelecky, když postupně v Příbrami, doma s Líšní a minulý týden v Opavě nevstřelila ani gól a z těchto zápasů vytěžila jen dva body. Hosté s několika změnami v základní sestavě toužili zápas favoritovi hodně znepříjemnit a poctivým výkonem získat třeba bod. Vystoupení kroměřížských hráčů v Praze navštívil mimo jiné i asistent trenéra reprezentace ČR a kroměřížský rodák Jiří Chytrý s manželkou Simonou, zápas si nenechalo ujít také několik fontbalových příznivců z našeho města či okresu, kteří nyní pobývají v Praze či okolí. V sektoru pod klubovnou legend nad lavičkou svého bývalého spoluhráče a dnešního trenéra Dukly Petra Rady sledovalo utkání několik slavných internacionálů, kteří v dresu Dukly nebo reprezentace zažili slavnější časy legendárního klubu z Dejvic.

Na domácí Julisce začala Dukla proti nováčkovi z Hané svižně, její rychlé kombinační akce podpořené výbornou prací s míčem dělaly Hanákům potíže, tlak přinášel nebezpečné standardní situace jak v podobě volných přímých tak i rohů. Po jednom z nich hlavičkoval osamocený Ullman a brankář Dostál vytáhl míč nad břevno. Z následného rohu už udeřilo, na centr směřující od branky se v pokutovém území protlačil důrazný Peterka a s přispěním teče hostujícího hráče dostal míč hlavou k tyči do sítě. Ve 20.minutě pustil rozhodčí na hranici vápna Dukly podražení Chukwudiho a ihned se zrodil velmi nebezpečný brejk zakončený prudkou střelou doprostřed brány, kterou Dostál zlikvidoval. Ve 26.minutě se Hanáci osmělili na útočné polovině domácích, když si na dlouhý prodloužený aut naskočil Hrdlička, ale jeho nůžky se svezly jen vedle brány. Pěknou kombinační akci sehrála Dukla ve 30.minutě, hbitý Kozel se umně protáhl středem kolem tří bránících hráčů a jeho jedovatou střelu po zemi musel nadvakrát krotit brankář Dostál. Těsně po půlhodině hry udeřila Dukla brankově podruhé. Domácí sehráli strojově přesnou akci, zkušený Marek Červenka podržel míč na hrotu, posunul doprava na Haška, jenž ve sprintu poslal prudký míč před branku, kde se v malém vápně protlačil do zakončení Matějka a v pádu docílil branky. Hosté sice reklamovali útočný faul, ale rozhodčí neměli pro jejich protesty sebemenší pochopení. Ve 40. minutě se na druhé straně prezentoval pěkným centrem z levé strany Jeleček, po souboji Chukwudiho se míč snášel na nohu Oulehly, ale ten ve vzduchu promáchl a z nadějné příležitosti sešlo. Neujala se ani prudká střela po zemi v podání Housera, šla jen vedle. Poločas zakončila akce velmi rychlého Douděry, který se pokoušel z levé strany obstřelit Dostála, ale mířil jen doprostřed brány, kde si hostující gólman věděl rady.

Také druhý poločas začala lépe Dukla. Po závaru ve vápně se dostal míč k Matějkovi, který jej napálil levačkou ze sedmi metrů prudce nad břevno. Poté se hra poměrně vyrovnala a útoky se střídali na obou stranách. Několik nadějných akcí ale oba celky zazdily nepřesnou finální fází. V době, kdy se hosté dostávali stále častěji před vápno domácích, tak se zrodila nenápadná akce u levé lajny, prodlouženou hlavičku si u zde našel Zeronik, na vápně našel hodně volného Matějku, který si v takových situacích umí poradit a přesnou kroucenou střelou pravačkou k tyči přidal svůj druhý gól v zápase a celkově již třetí v podání domácích. A hned v 72.minutě mohli hosté obdržet další gól, když se uvnitř vápna uvolnil Moulis, jehož střelu brankář Dostál vykopl nohou před Matějku, tomu se nepodařilo propálit blok hostů a další odražený míč napálil Zeronik znovu na bránu, kde opět pohotový Dostál zasáhl nohou a další branku nepřipustil. V 76.minutě si křížný pas zpracoval Patrik Červenka, přesným centrem našel ve vápně Dočkala, ale jeho hlavička mířila jen těsně vedle. Aktivní Patrik Červenka se z levé strany tlačil do vápna k zakončení, ale jeho prudká rána na přední tyč mířila nad, stejně jako vzápětí na druhé straně téměř identická situace v podání domácího Štěpána Šebrleho. V poslední desetimutovce zápasu se Patriku Červenkovi přeci jen podařilo překonat vybíhajícího Štovíčka a míč v malém vápně dopravil do sítě nabíhající a dvěma domácími tísněný Chwaszcz. Branka hostů byla zcela zasloužená a korunovala zlepšený výkon během druhé půle. Ještě v samém závěru se ve velké šanci uvnitř vápna zjevil Zeronik, pálil pohotově a prudce, ale nad a nezvýšil tak rozdíl ve skóre.

Domácí tak v zajímavém druholigovém zápase potvrdili svoji kvalitu a zcela zaslouženě berou tři body, které je vrací směrem k čelu tabulky. Fanouškům Hanácké Slavie děkujeme za podporu na zápase v Praze a snad to příště bude herně i bodově lepší.

Sporttotal.cz záznam zápasu je zde a sestřih zajímavých momentů je zde


Oficiální web s výsledky a informacemi k F:NL je zde

Ohlasy trenérů

Bronislav Červenka: Dukla byla v poli jasně lepší, my jsme se nedostávali vůbec do hry. Poprvé na domácí branku jsme vystřelili až v sedmdesáté minutě, což je strašně pozdě. Zápas od nás nebyl dobrý. Na klucích byla patrná nervozita, obrovský respekt. Sice jsme na konci mohli snížit na 3:2, ale taky jsme mohli dostat další góly a prohrát třeba 5:1. Soupeř byl nad naše síly. Dukla nás vysoko presovala, nedokázali jsme z toho vyjet, vykombinovat. Ani jsme si nepomohli nákopem za beky. Byli jsme nepřesní a pasivní. Osmělovat jsme se začali až za stavu 0:2. Ve druhém poločase hra trošku vyrovnala, Dukla ale byla dál nebezpečnější. My jsme mohli dát další dva nebo tři góly, ale soupeř ještě víc. My jsme při rozehrávce měli obrovské ztráty, vpředu jsme zase brejkové situace řešili špatně.

Facebook

po 29.4.

📸 U14 🆚 @tjsokol_bedrichov_ji_kopana ❤️🤍

po 29.4.

📸 U15 🆚 @tjsokol_bedrichov_ji_kopana ❤️🤍

so 27.4.

so 27.4.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Dnes to bohužel nevyšlo a Hanáci odjíždí z...

so 27.4.

𝐌𝐀𝐓𝐂𝐇𝐃𝐀𝐘 / Dnes se Hanáci od 17:00 představí na...

pá 26.4.

Již zítra se Hanáci v rámci 25. kola @fnliga utkají s @fcsbvlasim. ❤️🤍

pá 26.4.

Víkendový program mládeže 🔴⚪️

út 23.4.

Muži 🆚 @fkduklapraha ❤️🤍

ne 21.4.

📸 Muži 🆚 @fkduklapraha ❤️🤍

ne 21.4.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Z dnešního utkání si všechny body odváží...

ne 21.4.

Béčko veze z Újezdce bod ❤️🤍

ne 21.4.

Dnes hraje béčko v @tjsokolujezdec. ❤️🤍

Přejít na Facebookový profil ›

Youtube

st 11.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž - SK Slavia Praha

st 7.6.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO 2023

ne 7.5.

HANÁCI DO TOHO!

pá 20.5.

Nová identita

po 11.4.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO - los

út 1.6.

Den dětí (2021)

čt 13.5.

10 let od poháru (5. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (4. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (3. díl)

po 10.5.

10 let od poháru (2. díl)

ne 9.5.

10 let od poháru (1. díl)

čt 11.3.

Fanshop

Přejít na Youtube kanál ›

Rozhovory

po 13.11.

Rozhovor Deníku.cz s Markem Jaroněm

Střelec vítězné branky Hanáků z posledního zápasu odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

út 7.11.

Rozhovor Deníku.cz s Petrem Zavadilem

Jeden z nejlepších hráčů Hanáků odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

st 1.11.

Rozhovor Deníku.cz s Martinem Ondou

Trenér Martin Onda podal první komentáře k převzetí druholigové Hanácké Slavie a odchodu z divizního FC Strání

po 30.10.

Rozhovor Deníku.cz s Karlem Heinzem

Sportovní ředitel Karel Heinz odpověděl na první dotazy regionálního serveru denik.cz ohledně angažování nového trenéra Martina Ondy

Všechny rozhovory ›