Hanáci vydřeli výhru s Žižkovem

Osmé kolo Fortuna národní ligy přivedlo na stadion Jožky Silného v Kroměříži populární a tradiční klub z pražského Žižkova. Za krásného počasí před výbornou diváckou návštěvou se utkali dva nováčci.
SK Hanácká Slavia Kroměříž
sobota 2.9.2023
1:0
(0:0)

Diváci: 1416
FK Viktoria Žižkov
J. Dostál – T. Matoušek (C), Zavadil, Tiahlo, Jeleček – Houser (72. Stoklásek), Cupák – M. Jaroň (78. Chukwudi), Kudela (90+3. Mlčoch), Fulnek (78. P. Červenka) – Dočkal (78. Chwaszcz). Náhradníci: Gergela – Oulehla. Trenér: Bronislav Červenka
Kotek – M. Richter, Březina, Kozojed (80. Petrák) – Řezáč (58. Finěk), Tregler, Jirásek (C) (58. Sixta), Muleme – Batioja, Rosa (76. Hönig) – Voltr (58. Prošek). Náhradníci: Švenger – Edrees. Trenér: Michal Horňák. Šéftrenér Václav Kotal.
Branka: 50. Dočkal ŽK: 56. Jirásek, 83. M. Richter. Rozhodčí: Černý – Mojžíš, Líkař

Komentář

Domácí trenér lehce změnil rozestavení a v útoku dal od začátku přednost nadějnému Dočkalovi. Pozitivem byl i fakt, že do zápasu mohl nastoupit středopolař Kudela, který si jednozápasový trest za vyloučeni v Líšni odpykal díky středečnímu pohárovému zápasu ve Strání

Ve 4. minutě zahrozili Hanáci, když po centru Fulneka se do zakončení dral Dočkal, ale volej mu úplně nesedl a míč poslal z dobré pozice vedle. Ve 13.minutě skvěle zapracoval Cupák a dal doleva na aktivního Fulneka, jehož tečovaná střela zaplula nad bránu. Zpočàtku byli nebezpečnější domácí, ale hosté měli velkou kvalitu na míči a každý jejich postupný útok zaváněl nebezpečnou finální přihrávkou. Hanáci však v defenzívě pracovali na jedničku a tak to viktoriàni zkoušeli z dálky. Rosa vyslal nepříjemnou střelu, kterou pozorný Dostál vytáhl na roh. Domácí z poctivého bloku nadále vyráželi do nebezpečných kontrů a jednoduchým přechodem předváděli zajímavé akce. Ve 34.minutě Matoušek krásným obloučkem za obranu vyslal Marka Jaroně, ten to po zpracování zkoušel lobem, ale nad. A ve 39.minutě se pěknou kličkou na rohu vápna prezentoval Fulnek a jeho pěkný obstřel skvělým zákrokem vytáhl na roh Kotek. I přes převahu Žižkova v držení míče si šance nadále tvořili Hanáci. Ve 45.minutě po tandemu s Fulnekem centroval Jeleček a ve vápně nabíhající Matoušek jen hlavičkoval jen těsně vedle.

Co se Hanákům před brankou Žižkova nepodařilo v první půli tak z kraje druhé půle už ano. Na parádní centr Jaroně se zavěsil Dočkal a hlavou překonal Kotka. Po obdržené brance Viktorka ještě více zapnula a na dlouhé minuty zatlačila Hanáky na svou polovinu. Ti se sice dostali k několika nadějným brejkům, kterým ale chyběla finální přesnost. Hosté posílali do domácího vápna nebezpečné centry nebo také dlouhé auty, domácí však s vypětím odolávali. I tak se v 65.minutě po centru z přímého kopu dostal k hlavičce Březina, ale z dobré pozice dával nad. V 72.minutě pálil po odraženém míči Prošek, ale střílel také nad. V 86.minutě se ve vápně Hanáků odehrál velký zàvar, ale obrovskou obětavostí trojnásobné zakončení zablokovali. V nastaveném čase se na zadní tyč snášel nebezpečný centr, který nakonec po teči Matouška nestačili hosté hlavou usměrnit do branky. Hanáci velký nápor hostů přečkali a zapsali si tak do tabulky náročné soutěže kýžené tři body.

Velké poděkování patří všem divákům za hojnou účast a taky za podporu, tentokrát byli hodně slyšet a Hanáky podrželi. Oba tábory měli i fanouškovský kotel, který na obou stranách neúnavně povzbuzoval.


Fotogalerie ze portálu deník.cz je zde

Fotogalerie týdeníku kroměřížska je zde

Fotogalerie od Petry Štrofové je zde

Záznam zápasu na sporttotal.cz je zde a sestřih zde

Oficiální web s výsledky a informacemi k F:NL je zde

Ohlasy trenérů

Bronislav Červenka: Pro nás to byl další těžký zápas. I když to nebyla žádná fotbalová krása, divákům se to muselo líbit. Kluci především za příkladnou bojovnost a obětavost zaslouží pochvalu. Jsem moc rád, že jsme utkání zvládli za tři body. Snad budeme takto poctivě hrát i v dalších zápasech. Soupeř v prvním poločase dobře kombinoval. My jsme neměli až tolik ze hry, nebyli jsme tolik na míči jako třeba v jiných zápasech, ale byli jsme nebezpečnější než hosté. Jenom škoda, že jsme žádný z brejků nedotáhli, v síti neskončily ani střely ze střední vzdálenosti. Soupeř po inkasované brance zvýšil obrátky. Snažil se být nahoře ve větším počtu hráčů. V závěrečné desetiminutovce šel do velkého rizika, do naší šestnáctky sypal jeden centr za druhým. My jsme všechno uskákali, odvrátili, ubojovali, byť někdy i se štěstím.

Facebook

po 29.4.

📸 U14 🆚 @tjsokol_bedrichov_ji_kopana ❤️🤍

po 29.4.

📸 U15 🆚 @tjsokol_bedrichov_ji_kopana ❤️🤍

so 27.4.

so 27.4.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Dnes to bohužel nevyšlo a Hanáci odjíždí z...

so 27.4.

𝐌𝐀𝐓𝐂𝐇𝐃𝐀𝐘 / Dnes se Hanáci od 17:00 představí na...

pá 26.4.

Již zítra se Hanáci v rámci 25. kola @fnliga utkají s @fcsbvlasim. ❤️🤍

pá 26.4.

Víkendový program mládeže 🔴⚪️

út 23.4.

Muži 🆚 @fkduklapraha ❤️🤍

ne 21.4.

📸 Muži 🆚 @fkduklapraha ❤️🤍

ne 21.4.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Z dnešního utkání si všechny body odváží...

ne 21.4.

Béčko veze z Újezdce bod ❤️🤍

ne 21.4.

Dnes hraje béčko v @tjsokolujezdec. ❤️🤍

Přejít na Facebookový profil ›

Youtube

st 11.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž - SK Slavia Praha

st 7.6.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO 2023

ne 7.5.

HANÁCI DO TOHO!

pá 20.5.

Nová identita

po 11.4.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO - los

út 1.6.

Den dětí (2021)

čt 13.5.

10 let od poháru (5. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (4. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (3. díl)

po 10.5.

10 let od poháru (2. díl)

ne 9.5.

10 let od poháru (1. díl)

čt 11.3.

Fanshop

Přejít na Youtube kanál ›

Rozhovory

po 13.11.

Rozhovor Deníku.cz s Markem Jaroněm

Střelec vítězné branky Hanáků z posledního zápasu odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

út 7.11.

Rozhovor Deníku.cz s Petrem Zavadilem

Jeden z nejlepších hráčů Hanáků odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

st 1.11.

Rozhovor Deníku.cz s Martinem Ondou

Trenér Martin Onda podal první komentáře k převzetí druholigové Hanácké Slavie a odchodu z divizního FC Strání

po 30.10.

Rozhovor Deníku.cz s Karlem Heinzem

Sportovní ředitel Karel Heinz odpověděl na první dotazy regionálního serveru denik.cz ohledně angažování nového trenéra Martina Ondy

Všechny rozhovory ›