Bodový import ze hřiště favorizované Příbrami

V dalším kole druhé nejvyšší fotbalové soutěže ČR nastoupili Hanáci na stadionu Na Litavce proti domácímu FK Příbram. Známý klub, který se v posledních desetiletích pohyboval převážně v první lize, to v minulé sezóně dopracoval až do baráže o postup do nejvyšší soutěže v ČR, kde po boji podlehl Pardubicím. Minulý týden Příbram prohrála v Líšni 0:2 a Hanáci doma remizovali s Jihlavou 1:1.
FK VIAGEM Příbram
sobota 12.8.2023
1:3
(0:1)

Diváci: 567
SK Hanácká Slavia Kroměříž
Melichar – Fišl, Jahić, F. Matoušek – Nsunzu (46. Nkwinga), Hušbauer, Dudl (31. Anih), Biricz (81. Jandera), Dav. Krch (46. Vokřínek) – Nečas, Wágner (C). Náhradníci: Babka – Antwi. Trenér: Karel Krejčí.
J. Dostál – T. Matoušek, Zavadil, Tiahlo, Fulnek (86. Vyhlíd) – Cupák, Houser (69. Stoklásek) – M. Jaroň (51. Chukwudi), Kudela (86. Dočkal), Jeleček (69. P. Červenka) – Chwaszcz. Náhradníci: Gergela – Gonçalves. Trenér: Bronislav Červenka
Branky: 71. Jahić – 18. Houser, 76. Chukwudi (pen.), 90+3. Dočkal ŽK: 52. Hušbauer (PRI), 75. Biricz (PRI) – 45+3. Kudela (KRO), 88. Dočkal (KRO) Rozhodčí: Adámková – Líkař, Pospíšil

Komentář

V prvním poločase se hrál vyrovnaný a po většinu času kombinační fotbal. Hru domácích režíroval Josef Hušbauer, který operoval na velkém prostoru a předvedl několik krásných křižných pasů. Nicméně do přímého zakončení na Dostála to domácím moc nešlo. To Hanáci byli kompaktnější a také bojovnější než domácí. Již v první čtvrthodině si vypracovali dva nadějné útoky a škoda jen špatně řešené finální fáze, kdy přečíslení nevyužili. V 18.minutě se už ale hosté radovali, hodně jim k tomu pomohli domácí svou laxní a riskantní rozehrávkou ve svém vápně, kdy Chwaszcz zabojoval, míč se dostal k Houserovi a ten uvnitř vápna nezaváhal. Ve 29.minutě se po pravé straně protáhl Marek Jaroň a jeho centr na přední tyč nadělal zmatky v domácím malém vápně, ale nabíhající Chwaszcz míč za záda Melichara neprotlačil. Ve 32.minutě získali Hanáci míč ve středu pole a akci zakončil Houser střelou nad. Při podobné akci ze 36.minuty to zkoušel po zemi Jeleček, ale vedle. Ve 43.minutě měli Hanáci blízko ke druhému gólu, ale hlavička Tiahla šla těsně vedle. Až ve 45.minutě se po delší dobu zaskočení domácí dostali více na dostřel hostující brány a hned z toho bylo velké nebezpečí. Anih se pěkně uvolnil na levé straně a křížnou střelou pod břevno donutil Dostála ke skvělému zákroku, když kroměřížský gólman konečky prstů vytáhl míč na břevno. Od tohoto momentu po celé čtyřminutové nastavení první půle bylo před hostující brankou pořádné horko, Hanáci odvraceli několik nebezpečných centrů ze standardních situací.

Ve druhé půli domácí změnili styl hry, hru maximálně zjednodušili většinu míčů nakopávali na vysokého a silného hrotového útočníka Wágnera. S ním sváděli statečný boj obránci Kroměříže. Domácí také více sbírali odražené míče. Po jednom z nich přišla střela po zemi, se kterou si Dostál poradil. Několik pokusů domácích mířilo nad a to v podání Wágnera nebo Aniha. Hostující trenér Červenka dobře reagoval a postupným střídáním se snažil udržet krok s rozjíždějící se Příbramí. Zejména krajní hráči Chukwudi s Červenkou svým pohybem a potaženými akcemi podporovanými krajními beky Matouškem a Fulnekem nutili domácí k nepříjemným návratům, které je stály hodně sil. Navíc akce Hanáků byly nebezpečné a blízko pojistce vedení. Chukwudi nejprve pálil z dobré pozice levačkou hodně nepřesně a poté poslal prudký centr do rukavic Melichara. V 69. minutě Chukwudi opět skěle vytáhl míč snad přes čtyřicet metrů, skvěle našel Fulneka, který se zčista jasna jako levý obránce zjevil na hrotu, ale po skvělém uvolnění se střílel technicky přes vyběhnutého brankáře jen těsně vedle. A tak udeřilo na druhé straně. Do centru Hušbauera z volného přímého kopu se hlavičkou položil nehlídaný Jahić a prudce k tyči překonal Dostála. Hanáci si hodně oddechli o dvě minuty později, když přesný centr do vápna zakončil Wágner hlavičkou vedle brány, tato tutovka ho musela hodně mrzet. A za další minutu střílel agilní Anih a jeho střela již podruhé v zápase olízla břevno. V době velkého tlaku domácích podnikli Hanáci v 75.minutě rychlý útok po levé straně, na Červenkův centr si nabíhal neúnavný Matoušek, kterého těsně před zakončením loktem srazil k zemi Biricz a nařízenou penaltu proměnil Chukwudi. Stejný hráč mohl navýšit vedení Hanáků o dvě minuty později, když levačkou krásně zakroutil míč, ale ten skončil jen o centimetry vedle tyče domácí brány. V 81.minutě po individuální akci střílel Kudela nad a stejný hráč za minutu nato dával po zemi pod sebe na Cupáka, jehož levačka z třinácti metrů šla jen těsně nad. Tato pasáž byla zase výborná v podání Hanáků. Sice v 83.minutě musel Dostál vytahovat nad břevno nepříjemnou hlavičku a v 86.minutě si určitě oddechl po nepříjemné křížné střele, která šla jen těsně nad, ale hlavně zázračným skokem vyrazil střelu Vokřínka zpoza vápna. Nicméně závěr patřil Hanákům. Chukwudi opět skvěle potáhl, přes dva protihráče se dostal až před brankáře Melichara, ten jej při kličce srazil, ale dobíhajíc Dočkal stihl vypadený míč dostat do domácí branky a definitivně rozhodl o tom, že Hanáci si na dalekou cestu domů přibalili tři body.

Podrobná reportáž na serveru onlajny.com

Fotogalerie: oficiální web FK Příbram zde

Záznam zápasu: sporttotal.cz

Sestřih zápasu: sporttotal.cz

Ohlasy trenérů

Bronislav Červenka: "Pro nás to byl velmi těžký zápas. Příbram má velkou kvalitu, na tuto soutěž spousta nadstandardních fotbalistů, kteří jsou typologicky jiní než třeba hráči v Jihlavě, Táborsku či Prostějově. Naši kluci se s tím ale vyrovnali velice dobře, i se štěstím jsme to dotáhli do konce a urvali všechny body. V první půli to nebylo příliš uhlazené. Na suchém a pomalém trávníku byla k vidění na obou stranách spousta ztrát. Soupeř tam v úvodní části kromě jedné standardní situace Hušbauera a jedné střely, kterou krásně chytil Dostál, nic neměl. My jsme úvodní část odehráli velice dobře. Škoda, že jsme nedořešili tři nebo čtyři brejky. Ve druhé půli Wágner dokázal vyhrávat souboje, sklepávat balony spoluhráčům. Z toho si soupeř vypracoval tlak, závary. My jsme dlouho odolávali a taky jednou zahrozili, kdy po brejku Fulnek střílel mimo. Vyrovnávající branka pro nás byla facka, která nás trošku shodila dolů. Domácí zintenzivnili svůj tlak, naštěstí jsme to ustáli. Dosty nás na konci fantastickým zákrokem skvěle podržel. Byla to klíčová situace."

Facebook

po 29.4.

📸 U14 🆚 @tjsokol_bedrichov_ji_kopana ❤️🤍

po 29.4.

📸 U15 🆚 @tjsokol_bedrichov_ji_kopana ❤️🤍

so 27.4.

so 27.4.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Dnes to bohužel nevyšlo a Hanáci odjíždí z...

so 27.4.

𝐌𝐀𝐓𝐂𝐇𝐃𝐀𝐘 / Dnes se Hanáci od 17:00 představí na...

pá 26.4.

Již zítra se Hanáci v rámci 25. kola @fnliga utkají s @fcsbvlasim. ❤️🤍

pá 26.4.

Víkendový program mládeže 🔴⚪️

út 23.4.

Muži 🆚 @fkduklapraha ❤️🤍

ne 21.4.

📸 Muži 🆚 @fkduklapraha ❤️🤍

ne 21.4.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Z dnešního utkání si všechny body odváží...

ne 21.4.

Béčko veze z Újezdce bod ❤️🤍

ne 21.4.

Dnes hraje béčko v @tjsokolujezdec. ❤️🤍

Přejít na Facebookový profil ›

Youtube

st 11.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž - SK Slavia Praha

st 7.6.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO 2023

ne 7.5.

HANÁCI DO TOHO!

pá 20.5.

Nová identita

po 11.4.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO - los

út 1.6.

Den dětí (2021)

čt 13.5.

10 let od poháru (5. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (4. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (3. díl)

po 10.5.

10 let od poháru (2. díl)

ne 9.5.

10 let od poháru (1. díl)

čt 11.3.

Fanshop

Přejít na Youtube kanál ›

Rozhovory

po 13.11.

Rozhovor Deníku.cz s Markem Jaroněm

Střelec vítězné branky Hanáků z posledního zápasu odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

út 7.11.

Rozhovor Deníku.cz s Petrem Zavadilem

Jeden z nejlepších hráčů Hanáků odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

st 1.11.

Rozhovor Deníku.cz s Martinem Ondou

Trenér Martin Onda podal první komentáře k převzetí druholigové Hanácké Slavie a odchodu z divizního FC Strání

po 30.10.

Rozhovor Deníku.cz s Karlem Heinzem

Sportovní ředitel Karel Heinz odpověděl na první dotazy regionálního serveru denik.cz ohledně angažování nového trenéra Martina Ondy

Všechny rozhovory ›