Rušný zápas skončil remízou

Ve 4 kole F:NL se na stadionu Jožky Silného v Kroměříži představila Jihlava. Klub s nedávnou prvoligovou minulostí měl v minulé sezóně druhé ligy až nečekané potíže a v podstatě hrál až do posledního kola o záchranu. Nový ročník ale hráči Vysočiny začali skvěle a po třech kolech nezaznamenali žádnou bodovou ztrátu. Hanáci se museli oklepat ze středeční nepříjemné prohry v Drnovicích s Vyškovem.
SK Hanácká Slavia Kroměříž
sobota 5.8.2023
1:1
(0:1)

Diváci: 856
FC Vysočina Jihlava
Dostál – Matoušek (C) (60. Vyhlíd), Zavadil, Tiahlo, Fulnek – Cupák, Houser (74. Dočkal) – M. Jaroň (74. Chukwudi), Kudela, Jeleček – Chwaszcz. Náhradníci: Gergela – P. Červenka, Stoklásek, Gonçalves. Trenér: Bronislav Červenka.
Soukup – T. Svoboda, Vedral (C), Tonbul, Chytrý (73. Peřina) – A. Pešek, Lacko – Fila (61. Křehlík), Tureček (82. Piško), Selnar (61. Ogiomade) – Araujo-Wilson (73. Tall). Náhradníci: Jágrik – T. Franěk. Trenér: David Oulehla.
Branky: 33. vlastní - 46. Cupàk ŽK:6. Tiahlo – 31. Vedral, 42. Fila, 51. Tureček, 59. A. Pešek, 68. Tonbul, 77. Křehlík , 82. Peřina. ČK: 80. Tonbul po 2 ŽK, 89. Piško. Rozhodčí: Opočenský Vojtěch – Šafránková Nikola, Pfeifer Michal. Delegáti: Hojsík Petr, Trčka Jiří.

Komentář

V dalším kole Fortuna národní ligy se na stadionu Jožky Silného v Kroměříži představila JIhlava. Klub s poměrně nedávnou prvoligovou minulostí měl v minulé sezóně druhé ligy až nečekané potíže a v podstatě hrál až do posledního kola o záchranu. Nový ročník ale hráči Vysočiny začali skvěle a po třech kolech nezaznamenali žádnou bodovou ztrátu. Domácí Hanáci se museli oklepat ze středeční nepříjemné prohry v Drnovicích s Vyškovem.

A možno říct, že Hanáci podali velmi dobrý výkon. Už ve 4.minutě si pěkně zpracoval míč Cupák a jeho prudkou ránu k tyči skvěle vyrazil brankář Soukup. Na druhé straně vytáhl pohotový zákrok domácí brankář Dostál, který musel vyrážet tečovanou Vedralovu ránu ze střední vzdálenosti. Utkání mělo spád a rychlost, hosté tahali rychlé útoky zejména po jejich pravé straně, odkud přišly dva až tři nebezpečné centry do domácího vápna. Po jednom z nich poslal Tureček míč v dobré pozici nad. Ve 25.minutě si rychlý Marek Jaroň posunul míč ve vápně před od začátku utkání velmi divoce hrajícího Tonbula, který Jaroně zasáhl a srazil, ale rozhodčí nevyhodnotil intenzitu zákroku na penaltu. Ve 26.minutě se na velkém prostoru hrající Kudela šikovně zbavil protihráče a jemným obloučkem našel Marka Jaroně, jehož volej levačkou šel těsně nad. To už Hanáci získávali mírnou převahu ve středu hřiště, ale stále museli být pozorní po ztrátě míče, kdy Jihlava uměla velmi rychle vyrazit do protiútoku. Jeden takový předvedli hosté ve 33.minutě, kdy přišel prudký centr z levé strany, který si vracející se domácí nešťastně srazili do vlastní brány. Hanáky smolný gól nerozložil a stále byli aktivní a ve 36.minutě měli velmi blízko vyrovnání. Prudký volej Marka Jaroně brankář Soukup vyrazil před sebe, kde se odehrál velký závar, ale obránci Jihlavy dokázali míč směřující do brány na poslední chvíli odvrátit. Několik dalších pěkných akcí Hanáci do zakončení nedotáhli.

Druhou půli už ale domácí načali gólově. Dlouhý míč se na hranici velkého vápna dostal až na přibíhajícího Cupáka, který jej napálil parádní ranou pod břevno a vyrovnal. Hanáci soupeře přitlačili a do vápna poslali několik nebezpečných centrů. V 61.minutě se skvěle uvedl střídající Vyhlíd, který nádherným přízemním centrem našel na přední tyči nabíhajícího Jelečka, tomu ale míč úplně nesedl a směřoval vedle. Další Vyhlídův prudký centr z plného běhu s námahou vyrážel na přední tyči brankář Soukup. Čím byli domácí aktivnější, tím více byli hosté nervóznější a podrážděnější a hodně faulovali. Většina faulů ale pramenila ze hry a z velkého nasazení obou týmů, kdy byli domácí hráči většinou přeci jen o kousek dříve u míče. Na straně hostí padlo hodně žlutých karet a to někdy až po několikátém upozorňování faulujícího hlavním arbitrem a to zejména v případě Tonbula. Tento jinak velmi kvalitní stoper v 68.minutě prošlápl Cupáka a po druhé žluté kartě musel ze hřiště, což nesl hodně divoce a dalo hodně práce jej uklidnit a dostat do kabiny. V 87.minutě potáhl útok Fulnek, který poslal kolmici na Jelečka, jehož přízemní centr zakončoval z jedné nabíhající Dočkal, brankář Soukup míč vyrazil a po odrazec z velkého úhlu dorážející Dočkal trefil jen boční síť odkryté branky. O dvě minuty později prodloužil Chwaszcz na Dočkala, který si ve sprintu posunul míč hlavou a upaloval by sám na brankáře, pokud by nebyl stažen Piškem. Rozhodčí měl jasno a hostujícího hráče okamžitě vyloučil. Následný volný přímý kop pěkně kroutil do šibenice Kudela, ale těsně nad. Domácí se ještě ve tříminutovém nastavení hry snažil o několik centrů do vápna, ale hostující hráči vše obětavě ubránili a utkání tak skončilo remízou.


Podrobná reportáž na serveru onlajny.com

Fotogalerie: Facebook Týdeník Kroměřížska

Záznam zápasu: sporttotal.cz

Sestřih zápasu: sporttotal.cz

Ohlasy trenérů

Bronislav Červenka: "Jsem rád, že se kluci poučili z minulého zápasu a dnes odevzdali maximum. Opravdu makali, jezdili po zadku, poctivě pracovali. Od první minuty si šli za vítězstvím. Celkově to byl velmi kvalitní zápas. Možná v něm nebylo tolik fotbalovosti a tolik krásných věcí, ale utkání mělo obrovské tempo. Hráli jsme agresivně, vzadu zodpovědně. Prostě tak, jak by to mělo ve druhé lize být. Jihlava má hlavně nahoře obrovskou kvalitu, my jsme to ale v defenzivě zvládli velmi dobře. Musíme v těchto výkonech pokračovat dál. Jihlava si ve druhém poločase už žádnou šanci nevytvořila. My jsme byli vzadu nadále velmi zodpovědní a obětaví, směrem dopředu zase rychlí a přímočaří. V situaci ze závěru, kdy jihlavský stoper Piško stáhl dravého Dočkala, jenž by postupoval sám na bránu, a uviděl červenou kartu bych byl radši, kdyby šel Kuba sám a faul nepřišel. Škoda, že jsme v závěru proti oslabenému soupeři nepřidali druhý gól. Vypracovali jsme si tam pár velmi nebezpečných situací, byli jsme blízko výhře, kterou jsme si za výkon i přístup zasloužili.”

Facebook

čt 2.5.

V sobotu přivítáme na stadionu Jožky Silného v Kroměříži béčko...

po 29.4.

📸 U14 🆚 @tjsokol_bedrichov_ji_kopana ❤️🤍

po 29.4.

📸 U15 🆚 @tjsokol_bedrichov_ji_kopana ❤️🤍

so 27.4.

so 27.4.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Dnes to bohužel nevyšlo a Hanáci odjíždí z...

so 27.4.

𝐌𝐀𝐓𝐂𝐇𝐃𝐀𝐘 / Dnes se Hanáci od 17:00 představí na...

pá 26.4.

Již zítra se Hanáci v rámci 25. kola @fnliga utkají s @fcsbvlasim. ❤️🤍

pá 26.4.

Víkendový program mládeže 🔴⚪️

út 23.4.

Muži 🆚 @fkduklapraha ❤️🤍

ne 21.4.

📸 Muži 🆚 @fkduklapraha ❤️🤍

ne 21.4.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Z dnešního utkání si všechny body odváží...

ne 21.4.

Béčko veze z Újezdce bod ❤️🤍

Přejít na Facebookový profil ›

Youtube

st 11.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž - SK Slavia Praha

st 7.6.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO 2023

ne 7.5.

HANÁCI DO TOHO!

pá 20.5.

Nová identita

po 11.4.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO - los

út 1.6.

Den dětí (2021)

čt 13.5.

10 let od poháru (5. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (4. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (3. díl)

po 10.5.

10 let od poháru (2. díl)

ne 9.5.

10 let od poháru (1. díl)

čt 11.3.

Fanshop

Přejít na Youtube kanál ›

Rozhovory

po 13.11.

Rozhovor Deníku.cz s Markem Jaroněm

Střelec vítězné branky Hanáků z posledního zápasu odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

út 7.11.

Rozhovor Deníku.cz s Petrem Zavadilem

Jeden z nejlepších hráčů Hanáků odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

st 1.11.

Rozhovor Deníku.cz s Martinem Ondou

Trenér Martin Onda podal první komentáře k převzetí druholigové Hanácké Slavie a odchodu z divizního FC Strání

po 30.10.

Rozhovor Deníku.cz s Karlem Heinzem

Sportovní ředitel Karel Heinz odpověděl na první dotazy regionálního serveru denik.cz ohledně angažování nového trenéra Martina Ondy

Všechny rozhovory ›