Lídr tabulky nad síly Hanáků

Ve středečním 3 . kole F:NL nastoupili Hanáci na stadionu v Drnovicích proti domácímu MFK Vyškov. Klub, který má zahraničního majitele a velké množství kvalitních cizinců v kádru byl po dvou kolech na čele tabulky a potvrzuje sílu a postavení z minulého ročníku, kdy hrál baráž o postup do první ligy.
MFK Vyškov
středa 2.8.2023
5:1
(2:0)

Diváci: 1050
SK Hanácká Slavia Kroměříž
Jícha – Souaré, F. Štěpánek (C), Ramathan (37. Červeň), Ilko, Kanakimana (65. Touré), Mafwenta, Lahodný, Diallo (65. Lacík), Bayo (65. Vintr), Metsoko (85. Němeček). Náhradníci: Borek – Traoré. Trenér: J. Kameník.
J. Dostál – Oulehla (46. Chwaszcz), Zavadil, Tiahlo, Fulnek (46. Chukwudi) - Stoklásek (64. Gonçalves), Matoušek (C) - M. Jaroň (72. P. Červenka), Cupák, Jeleček - Votava (46. Dočkal). Náhradníci: Gergela – Kudela. Trenér: B. Červenka.
Branky: 2. Diallo, 9. Souaré, 71. F. Štěpánek, 82. Vintr, 87. Vintr – 84. Dočkal ŽK: 57. Matoušek Rozhodčí: Stanislav Volek – Petr Caletka, Karel Mikeska Delegát utkání: Ladislav Kruliš Delegát svazový: Jiří Kureš

Komentář

Ve středečním kole druhé nejvyšší fotbalové soutěže ČR nastoupili Hanáci na stadionu v Drnovicích proti domácímu MFK Vyškov. Klub, který má zahraničního majitele a velké množství kvalitních cizinců v kádru byl po dvou kolech na čele tabulky a potvrzuje sílu a postavení z minulého ročníku, kdy hrál baráž o postup do první ligy. Minulý týden si Vyškov poradil s jedním z favoritů soutěže FK Dukla Praha, kdy na Julisce zvítězil 2:4. Hosté se jako nováček v těžké soutěži po úvodní nejtěsnější prohře v Táboře doma prosadili proti favorizovanému Prostějovu a také z Drnovic si přáli odvést nějaký ten bod.

Vinou menších zranění a pro rozložení sil během třízápasového týdne udělal trenér Červenka menší změny v sestavě. Od začátku ve středu zálohy nastoupili kapitán Matoušek a Stoklásek, v útoku pak Votava.

Bohužel bodová přání hostů se již brzy začala rozpadat. Domácí byli lepší ve všem, pohybliví, rychlí, technicky zdatní na míči a brzy vstřelili branky. Ve 2.minutě si po kombinaci míč na hranici vápna nachystal Diallo a přesnou střelou k tyči otevřel skóre. V 6.minutě to zkoušel technicky Metsoko a trefil tyč. V 9.minutě se k centru do vápna dostal jako první Souaré a hlavou přidal druhý gól utkání. Poté se hosté z tlaku vymanili a začali trochu hrát i dopředu. Nejblíže ohrožení branky byl ve 33.minutě Cupák, jehož střela levačkou proletěla kolem šibenice. O tři minuty později předběhl všechny obránce Metsoko, ale sám před Dostálem už neměl tolik sil a hostující brankář nohou míč zastavil. Hosté si pak vypracovali několik náznaků, ale do přímé šance se přes pevnou obranu Vyškova neprotlačili.

Do druhé půle udělal trenér Červenka tři změny a hra byla vcelku vyrovnaná. V 60.minutě byli hosté blízko snížení. Jeleček prošel středem a kolmo vysunul Dočkala, kterému ale šanci dobrým vyběhnutím a zákrokem nohou zhatil Jícha. Místo snížení inkasovali hosté třetí a rozhodující branku, kterou vstřelil hlavou po rohovém kopu až moc volný Štěpánek. V 77.minutě pěkně prostrčil Dočkal do vápna na Červenku, ale Jícha opět skvěle vyběhl a míč vyrazil. Neujaly se ani dvě křížné střely z levačky Červenky z dobré pozice z levé strany, obě šly těsně vedle. Místo snížení přišel opět gól Vyškova. Po pěkné kombinaci si míč nachystal Ondřej Vintr a levačkou křížně po zemi k tyči rozvlnil počtvrté síť za Dostálem. Hosté se čestného úspěchu přeci jen dočkali, když Červenkovu přihrávku do kapsy krásně usměrnil do brány pod břevno Jakub Dočkal. Poslední slovo v zápase měli domácí, když se pohotovou střelou z hranice vápna do protipohybu Dostála blýskl dvougólový Ondřej Vintr.

Domácí vyhráli zcela zaslouženě a po třech kolech vedou tabulku F:NL. Děkujeme velmi početné návštěvě příznivců z Kroměříže a okolí, bohužel si s Hanáky mnoho radosti neužili. Ti už v sobotu hostí Jihlavu, která má zatím také plný bodový zisk, takže domácí budou opět potřebovat velkou diváckou podporu a třeba bude vše výsledkově jinak.


Fotogalerie zde (zdroj MFK VYškov)


Podrobná reportáž na serveru onlajny.com

Záznam zápasu je na sporttotal.cz

Sestřih zápasu je na sporttotal.cz


Oficiální web F:NL je zde

Ohlasy trenérů

Bronislav Červenka: "Pokud nebudeme striktní v defenzivě a nevyvarujeme se zbytečných chyb, těžko budeme získávat body. Bohužel vzadu stále nejsme důslední a až tolik pozorní. Na obranné fázi musíme zapracovat. Směrem dopředu to od nás bylo slušné. Vypracovali jsme si zajímavé situace. Do utkání jsme vstoupili velice špatně. První gól jsme dostali hned z prvního nákopu, pak jsme nepokryli hlavičkujícího hráče. Za stavu 0:2 už to pro nás bylo velice složité. Po pětadvaceti či třiceti minutách jsme začali hrát konečně fotbal a být trošku nebezpeční. Silnému soupeři jsme se vyrovnali v držení míče či kvalitě hry. Do té doby jsme ale byli velice pomalí a měli hodně ztrát. Ve druhé půli jsme byli daleko rychlejší a směrem dopředu i odvážnější. Vytvořili jsme si dvě nebezpečné situace, po kterých jsme mohli utkání malinko zdramatizovat a soupeře znervóznět. Soupeři můžeme akorát poblahopřát, sami se pak poučit z chyb, které jsme udělali. Stejně jako v Táboře jsme propadli v úvodní čtvrthodině. Víme, že nedůslednost a nezodpovědnost v některých situacích nás stojí body. Toto musíme zlepšit.”

Facebook

po 29.4.

📸 U14 🆚 @tjsokol_bedrichov_ji_kopana ❤️🤍

po 29.4.

📸 U15 🆚 @tjsokol_bedrichov_ji_kopana ❤️🤍

so 27.4.

so 27.4.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Dnes to bohužel nevyšlo a Hanáci odjíždí z...

so 27.4.

𝐌𝐀𝐓𝐂𝐇𝐃𝐀𝐘 / Dnes se Hanáci od 17:00 představí na...

pá 26.4.

Již zítra se Hanáci v rámci 25. kola @fnliga utkají s @fcsbvlasim. ❤️🤍

pá 26.4.

Víkendový program mládeže 🔴⚪️

út 23.4.

Muži 🆚 @fkduklapraha ❤️🤍

ne 21.4.

📸 Muži 🆚 @fkduklapraha ❤️🤍

ne 21.4.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Z dnešního utkání si všechny body odváží...

ne 21.4.

Béčko veze z Újezdce bod ❤️🤍

ne 21.4.

Dnes hraje béčko v @tjsokolujezdec. ❤️🤍

Přejít na Facebookový profil ›

Youtube

st 11.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž - SK Slavia Praha

st 7.6.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO 2023

ne 7.5.

HANÁCI DO TOHO!

pá 20.5.

Nová identita

po 11.4.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO - los

út 1.6.

Den dětí (2021)

čt 13.5.

10 let od poháru (5. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (4. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (3. díl)

po 10.5.

10 let od poháru (2. díl)

ne 9.5.

10 let od poháru (1. díl)

čt 11.3.

Fanshop

Přejít na Youtube kanál ›

Rozhovory

po 13.11.

Rozhovor Deníku.cz s Markem Jaroněm

Střelec vítězné branky Hanáků z posledního zápasu odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

út 7.11.

Rozhovor Deníku.cz s Petrem Zavadilem

Jeden z nejlepších hráčů Hanáků odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

st 1.11.

Rozhovor Deníku.cz s Martinem Ondou

Trenér Martin Onda podal první komentáře k převzetí druholigové Hanácké Slavie a odchodu z divizního FC Strání

po 30.10.

Rozhovor Deníku.cz s Karlem Heinzem

Sportovní ředitel Karel Heinz odpověděl na první dotazy regionálního serveru denik.cz ohledně angažování nového trenéra Martina Ondy

Všechny rozhovory ›