V hanáckém derby úřadovali domácí

Po dlouhých sedmnácti letech se na stadionu Jožky Silného v Kroměříži odehrálo druholigové utkání. Domácí Hanácká Slavia hostila ve 2. kole F:NL v hanáckém derby před více než tisícovkou diváků 1.SK Prostějov.
SK Hanácká Slavia Kroměříž
sobota 29.7.2023
3:0
(0:0)

Diváci: 1052
1.SK Prostějov
Dostál – Oulehla, Zavadil, Tiahlo, Fulnek (72. Stoklásek) – Cupák (C), Houser (61. Dočkal) – M. Jaroň (80. Chukwudi), Kudela (80. M. Machálek), Jeleček – Chwaszcz. Náhradníci: Gergela – T. Machálek, Votava.. Trenér: Bronislav Červenka.
Vejmola – Bolf (76. Bartoš), Schaffartzik (C), K. Spáčil, Elbel (76. Macháček) – Slaměna (56. Malec), Habusta – Bartolomeu (76. Moučka), Koudelka, Zapletal (56. Cienciala) – Silný. Náhradníci: Krynskyj. Trenér: Michal Šmarda.
Branky: 47. Cupák, 75. Dočkal, 85. Stoklásek ŽK: 29. Silný, 75. Bartolomeu - 36. Cupák ČK: 39. Silný po 2 ŽK Rozhodčí: Kotala Filip – Dresler Radim, Bureš Jakub. Delegáti: Poklop Miroslav, Zahradníček Jan.

Komentář

Půl hodiny před utkáním se nad stadionem spustil prudký liják, ale během utkání panovalo velmi hezké počasí, jen trávník byl více nasáklý vodou.

Těsně před úvodním výkopem pak klub odměnil domácího kapitána Tomáše Matouška za nejvíce odehraných zápasů v dresu Hanáků v MSFL. Od roku 2008 jich zvládl opravdu stovky. Tomáš stejně jako minule v Táboře nemohl do dnešního utkání zasáhnout, když se zúčastnil evropského turnaje policejních týmů v Anglii a přiletěl v den zápasu v časných ranních hodinách. I tak neúnavně motivoval své spoluhráče v kabině i u lavičky.

Po dlouhých sedmnácti letech se pak na stadionu Jožky Silného v Kroměříži odehrálo druholigové utkání. Domácí Hanácká Slavia hostila v hanáckém derby před více než tisícovkou diváků 1.SK Prostějov. Půl hodiny před utkáním se nad stadionem spustil prudký liják, ale během utkání panovalo velmi hezké počasí, jen trávník byl více nasáklý vodou.

Před utkáním klub odměnil domácího kapitána Tomáše Matouška za nejvíce odehraných zápasů v dresu Hanáků v MSFL. Od roku 2008 jich zvládl opravdu stovky. Tomáš stejně jako minule v Táboře nemohl do dnešního utkání zasáhnout, když se zúčastnil evropského turnaje policejních týmů v Anglii a přiletěl v den zápasu v časných ranních hodinách. I tak neúnavně motivoval své spoluhráče v kabině i u lavičky.

Hosté byli v začátku utkání aktivnější, ale domácí se štěstím přežili dva závary, hlavičku Bartolomea skvěle vyrazil Dostál. Stejný hráč hostů se poté okradl o šanci, když v pozici již za obranou domácích nezpracoval jemný oblouček. Postupně se hra nejen vyrovnala, ale domácí měli více ze hry a ve 22.minutě poprvé pořádně zahrozili. Houser obral o míč Bolfa a po přiťuknutí od Chwaszcze zakončoval Jeleček vedle poloodkryté brány. O minutu později zahrával volný přímý kop Marek Jaroň a jeho krásná střela skončila na tyči. Hlavičku Chwaszcze pohodlně kryl brankář Vejmola. Poté se dvěma nadějnými střeleckými pokusy prezentoval nejlepší hráč utkání domácí Cupák, v prvním případě pálil těsně nad a ve druhém těsně vedle. Velmi důležitý okamžik se odehrál ve 39.minutě. Hostující Silný, který již měl žlutou kartu za udeření loktem v hlavičkovém souboji, obdržel druhou žlutou kartu za stažení protihráče v pokutovém území v situaci, kdy domácí zahrávali volný přímý kop ze strany. Faul se odehrál přímo před zraky hlavního rozhodčího, následovalo nejen vyloučení ale také penalta. Tu ale kopl Chwaszcz velmi slabě a Vejmola si z jeho pokusem poradil, dorážku pak hosté zblokovali. Každopádně Honza Silný, který v Hanácké Slavii v MSFL za několik sezón zanechal nezapomenutelnou herní a střeleckou stoupu se stal smutným hrdinou utkání. Ke konci prvního poločasu se skvěle protáhl do vápna Marek Jaroň, ale jeho gólovou střelu tečoval hostující obránce podrážkou na roh. .

Druhou půli začali domácí jak nejlépe mohli. Odražený míč po centru Oulehly trefil v plném běhu z halfvoleje za hranicí velkého vápna Cupák a jeho rána nádherně zapadla k tyči. Několik dalších nebezpečných situací domácí do zakončení nedotáhli. Po hodině hry se Prostějov začal dostávat výše a byl nebezpečný naopak na domácí přišel mírný útlum. Hosté měli nebezpečné rohy a po jednom z nich hlavičkoval Spáčil těsně vedle. Po dalším přetaženém centru vracel míč před bránu Spáčil, ale již za brankovou čarou takže následující branka nemohla být uznána. Stejně tak vzápětí na opačné straně, když se řítil sám na bránu Marek Jaroň, ale jeho gólovou radost zhatil ofsajd. Do zajímavé pozice se tlačil rychlý odchovanec zlínské kopané Bartolomeu, který dával před bránu na ještě lépe postaveného spoluhráče, ale výborným skluzem zasáhl stoper Zavadil, stejně jako o chvíli později podobně důležitý zákrok předvedl druhý stoper Tiahlo. V 74.minutě se řítil sám na brankáře Cupák, ale tísněn protihráčem již neměl dostatek sil na zakončení a jeho obstřel Vejmola nadvakrát kryl. V 75. minutě se už domácí dočkali. Po pěkné akci po ose Kudela, Chwaszcz se míč od ruhého jmenovaného dostal do běhu k Dočkalovi a mladý domácí hráč potvrdil gólový talent. Velkou lahůdku připravil domácím divákům David Stoklásek, který v 85.minutě napřáhl z velké dálky a nádhernou střelou do horního rohu branky nedal Vejmolovi šanci. Tříbrankové vedení a výhru určitě nečekal ani největší optimista, ale domácí si výhru zasloužili.

Připsali si tak do tabulky druhé ligy první body, které budou určitě povzbuzením do další práce již tak velmi pracovitého kolektivu. Hned ve středu od 18:00 hodin se v nedalekých Drnovicích utkají v dalším zápase F:NL s domácím MFK Vyškov, který je po dvou kolech na prvním místě tabulky.

Fotogalerie: odkaz

Záznam zápasu je na sporttotal.cz

Sestřih zápasu je na sporttotal.cz

Celé zápasy live, záznam a sestřihy utkání F:NL na sporttotal.cz zde

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra Bronislava Červenky: "Výsledek je skvělý, ale mně by stačilo i 1:0. Kluci to neměli vůbec jednoduché. Po dlouhé době se tady hrála druhá liga. Říkal jsem jim, ať jsou uvolnění, podají co nejlepší výkon. I tak prvních dvacet minut od nás nebylo ideální. Bylo vidět, že jsou svázaní, nechtějí lidi zklamat, ale nakonec to před vlastním publikem zvládli výborně. Fotbal se divákům musel líbit. K vidění byly tři branky, další šance nejen naší straně. Do utkání jsme stejně jako před týdnem vstoupili malinko rozpačitě. Bylo to opatrné, chyběla šťáva. Soupeř byl živější, rychlejší, víc na balonu. My jsme nesbírali odražené balony a byli spíš pod tlakem. Od dvacáté minuty jsme hráli rychle dopředu, přímočaře. Byli jsme přesnější v kombinaci, dvakrát zahrozili střelami z vápna. Po neproměněné penaltě to bylo chvíli složité, ale druhou půli jsme zvládli výborně."

Facebook

po 29.4.

📸 U14 🆚 @tjsokol_bedrichov_ji_kopana ❤️🤍

po 29.4.

📸 U15 🆚 @tjsokol_bedrichov_ji_kopana ❤️🤍

so 27.4.

so 27.4.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Dnes to bohužel nevyšlo a Hanáci odjíždí z...

so 27.4.

𝐌𝐀𝐓𝐂𝐇𝐃𝐀𝐘 / Dnes se Hanáci od 17:00 představí na...

pá 26.4.

Již zítra se Hanáci v rámci 25. kola @fnliga utkají s @fcsbvlasim. ❤️🤍

pá 26.4.

Víkendový program mládeže 🔴⚪️

út 23.4.

Muži 🆚 @fkduklapraha ❤️🤍

ne 21.4.

📸 Muži 🆚 @fkduklapraha ❤️🤍

ne 21.4.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Z dnešního utkání si všechny body odváží...

ne 21.4.

Béčko veze z Újezdce bod ❤️🤍

ne 21.4.

Dnes hraje béčko v @tjsokolujezdec. ❤️🤍

Přejít na Facebookový profil ›

Youtube

st 11.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž - SK Slavia Praha

st 7.6.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO 2023

ne 7.5.

HANÁCI DO TOHO!

pá 20.5.

Nová identita

po 11.4.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO - los

út 1.6.

Den dětí (2021)

čt 13.5.

10 let od poháru (5. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (4. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (3. díl)

po 10.5.

10 let od poháru (2. díl)

ne 9.5.

10 let od poháru (1. díl)

čt 11.3.

Fanshop

Přejít na Youtube kanál ›

Rozhovory

po 13.11.

Rozhovor Deníku.cz s Markem Jaroněm

Střelec vítězné branky Hanáků z posledního zápasu odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

út 7.11.

Rozhovor Deníku.cz s Petrem Zavadilem

Jeden z nejlepších hráčů Hanáků odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

st 1.11.

Rozhovor Deníku.cz s Martinem Ondou

Trenér Martin Onda podal první komentáře k převzetí druholigové Hanácké Slavie a odchodu z divizního FC Strání

po 30.10.

Rozhovor Deníku.cz s Karlem Heinzem

Sportovní ředitel Karel Heinz odpověděl na první dotazy regionálního serveru denik.cz ohledně angažování nového trenéra Martina Ondy

Všechny rozhovory ›