Hanáci v Táborsku sahali po bodu, na úvod ale odjíždí s prázdnou

Hanáci jako nováček F:NL nastoupili v úvodním kole druhé ligy v Táboře proti sedmému celku tabulky minulé sezóny domácímu FC Silon Táborsko. Jihočeši disponují zkušeným managementem, trenérem a kompaktním hráčským kádrem a své ambice chtějí letos posunout ještě výše. Hanáci zase chtěli potvrdit dobrou formu z MSFL a odvést nějaký ten bod.
FC SILON Táborsko
sobota 22.7.2023
1:0
(1:0)

Diváci: 1039
SK Hanácká Slavia Kroměříž
Pastornický – Plachý, Novák (C), Koné, Tusjak – Foltyn, Bláha (90. Javorek) – Dordić (90. Oloko), Kateřiňák (82. Kalousek), Zeman (58. Varačka) – J. Mach (82. Skopec). Náhradníci: Kerl – Sylla. Trenér: Roman Nádvorník
Dostál – Vyhlíd, Zavadil, Tiahlo, Fulnek (67. Oulehla) – Cupák (C), Houser - Jaroň M. (85. Dočkal), Kudela (67. Votava), Jeleček, (85. Stoklásek) – Chwaszcz (67. Chukwudi). Náhradníci: Lebánek – M. Machálek. Trenér: Bronislav Červenka
Branka: 9. Dordić ŽK: 33. Bláha, 88. Pastornický – 66. Jeleček ČK: 61. Vyhlíd Rozhodčí: Pechanec – Kříž, Novák

Komentář

V základní sestavě se objevili tři noví hráči Jan Fulnek, Marek Jaroň a Martin Kudela. Další se na hřiště dostali v průběhu a jen na tribuně zůstal zraněný brankář Gergela. Jinak kostru týmu tvořili brankář a hráči z minulé úspěšné sezony MSFL. Z toho chyběl z pracovních důvodů kapitán Matoušek a ze zdravotních důvodů Gonçalves. Zbytek kádru se zatím nevešel do omezené zápasové nominace.

Domácí vstoupili do zápasu aktivně, hráli rychle v neustálém pohybu a snažili se posílat nebezpečné centry do vápna. Po jednom z nich předskočil na zadní tyči Dordić obránce Vyhlída a jemnou hlavičkou k tyči vstřelil první a nakonec jediný gól utkání. Domácí byli nadále aktivní a v 18.minutě vyrážel Bláhovu střelu do horního rohu brankář Dostál. Hanáci se postupem času osmělili a tlak domácích otupili. A ve 30.minutě podnikli krásnou akci, kdy po pravé straně utekl Jaroň, jehož krížnou střelu Pastornický vyrazil doleva, kde z jedné pálil dobíhajicí Jeleček a Pastornický dalším skvělým zákrokem míč vyrazil před sebe, kde už Houserovu dorážku domácí zablokovali. A ve 40.minutě byli Hanáci zase blízko brance, když aktivní Jaroň posunul do vápna Houserovi, jehož prudká rána trefila tyč.

I po pauze bylo nebezpečí u brány Táborska, když prudký centr Vyhlída donutil Pastornického k dalšímu výbornému zákroku. Další důležitý okamžik se v 60.minutě odehrál na opačné straně. Rychlý Dordić potáhl míč středem a dal kolmou přihrávku před vápno, kde míč vypíchl Vyhlid, domácí hráč poté upadl a rozhodčí Pechanec po chvíli váhání a k velké nelibosti hostů pískl faul a navíc ještě nešťastného Vyhlída vyloučil. Protesty hostujících hráčů a lavičky byly marné. Z následného trestného kopu trefil Dordić horní roh branky kde byl ale připraven Dostál. Stejně tak si hostující brankář poradil s tečovanou střelou Kateřiňáka. Stejnému hráči pak vyrazil i polovysokou ránu zpoza vápna. Hanáci se i v deseti snažili o vyrovnání, ale několik nadějných útoků nedotáhli do zakončení a v závěru se úplně nepodařily tři dlouhé nákopy dostat do potřebných prostor.

Hanáci i přes prohru zanechali v Táboře slušný herní dojem a určitě sahali po remíze.

Ohlasy trenérů

Bronislav Červenka (trenér Kroměříže): Kluci až do konce střetnutí bojovali, i v deseti se snažili výsledek otočit, urvat alespoň bod. I když to nevyšlo, musím jim za výkon i přístup poděkovat. Sice jsme z porážky smutní, ale narazili jsme na velmi kvalitního soupeře, který využil jednu z šancí a výsledek již udržel. My se musíme z porážky otřepat a v dalších zápasech se zlepšovat. V úvodu utkání jsme byli hodně zakřiknutí. Soupeř naopak dobře držel balon, na nakropeném terénu si ho krásně posílal. Domácí se dostávali ke spoustě centrů ze strany, zahrávali i několik rohů, jednu situaci jsme ale nezvládli, když jsme se nechali přeskočit, což nakonec rozhodlo. My jsme zbytečně ztráceli míče, nebyli jsme přesní ani rychlí. Soupeř nás i tím dostal pod tlak. Od třicáté minuty až do poločasu a také po pauze jsme pak hráli velice dobře. Soupeře jsme nepouštěli do žádných tutovek. Sami jsme naopak byli odvážní, vytvářeli si zajímavé pozice, slušné přechody, měli jsme i nebezpečné střely. Co se týká vyloučení Vyhlída, musím se na to ještě podívat, ale za mě to bylo docela přísné.

Facebook

po 29.4.

📸 U14 🆚 @tjsokol_bedrichov_ji_kopana ❤️🤍

po 29.4.

📸 U15 🆚 @tjsokol_bedrichov_ji_kopana ❤️🤍

so 27.4.

so 27.4.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Dnes to bohužel nevyšlo a Hanáci odjíždí z...

so 27.4.

𝐌𝐀𝐓𝐂𝐇𝐃𝐀𝐘 / Dnes se Hanáci od 17:00 představí na...

pá 26.4.

Již zítra se Hanáci v rámci 25. kola @fnliga utkají s @fcsbvlasim. ❤️🤍

pá 26.4.

Víkendový program mládeže 🔴⚪️

út 23.4.

Muži 🆚 @fkduklapraha ❤️🤍

ne 21.4.

📸 Muži 🆚 @fkduklapraha ❤️🤍

ne 21.4.

𝐊𝐎𝐍𝐄𝐂 / Z dnešního utkání si všechny body odváží...

ne 21.4.

Béčko veze z Újezdce bod ❤️🤍

ne 21.4.

Dnes hraje béčko v @tjsokolujezdec. ❤️🤍

Přejít na Facebookový profil ›

Youtube

st 11.10.

SK Hanácká Slavia Kroměříž - SK Slavia Praha

st 7.6.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO 2023

ne 7.5.

HANÁCI DO TOHO!

pá 20.5.

Nová identita

po 11.4.

MEZINÁRODNÍ TURNAJ O POHÁR JOŽKY SILNÉHO - los

út 1.6.

Den dětí (2021)

čt 13.5.

10 let od poháru (5. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (4. díl)

st 12.5.

10 let od poháru (3. díl)

po 10.5.

10 let od poháru (2. díl)

ne 9.5.

10 let od poháru (1. díl)

čt 11.3.

Fanshop

Přejít na Youtube kanál ›

Rozhovory

po 13.11.

Rozhovor Deníku.cz s Markem Jaroněm

Střelec vítězné branky Hanáků z posledního zápasu odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

út 7.11.

Rozhovor Deníku.cz s Petrem Zavadilem

Jeden z nejlepších hráčů Hanáků odpovídal na dotazy redaktora Libora Kopla

st 1.11.

Rozhovor Deníku.cz s Martinem Ondou

Trenér Martin Onda podal první komentáře k převzetí druholigové Hanácké Slavie a odchodu z divizního FC Strání

po 30.10.

Rozhovor Deníku.cz s Karlem Heinzem

Sportovní ředitel Karel Heinz odpověděl na první dotazy regionálního serveru denik.cz ohledně angažování nového trenéra Martina Ondy

Všechny rozhovory ›